Çmimet e fletëve të galvanizuara

galvaniz-sac-nedir

Çmimet e fletëve të galvanizuara

Ka shumë faktorë që përcaktojnë çmimet e fletëve të galvanizuara. Këto vlera duhet të merren si bazë për vlerësimin e lëndës së parë. Çmimet e pllakave vijnë pas çmimeve të skrapit ose çmimeve të mineralit të hekurit. Materiali i quajtur pllakë është çeliqe me pllaka të trasha midis 50 mm dhe 250 mm. Çeliqet me pllakë të trashë bëhen të përshtatshëm për galvanizim me petëzimin fillimisht me petëzimin e nxehtë dhe më pas me petëzimin e ftohtë.Të gjitha shpenzimet e të gjitha këtyre proceseve mbulohen nga kostoja e galvanizimit, pra veshjes me zink.Çmimet e fletëve të galvanizuar bëhen pas këtyre proceseve dhe sigurisht duke marrë parasysh edhe të tjera kostot e punës.

Çmimet e bobinave të galvanizuara

Fletë spirale e galvanizuar Çmimet po ndryshojnë vazhdimisht. Ju mund të ndiqni çmimet aktuale të fletëve të bobinave të galvanizuara, të cilat ndryshojnë në varësi të çmimeve të çelikut, në faqen tonë të internetit.

Çmimet e llamarinës së galvanizuar më 01.09.2020

 • 0,50 mm 740 usd /ton
 • 0,60 mm 730 usd / ton
 • 0,70 mm 720 usd / ton
 • 0,80 mm 720 usd / ton
 • 0,90 mm 710 usd / ton
 • 1,00 mm 700 usd / ton
 • 1,20 mm 700 usd / ton
 • 1,50 mm 700 usd / ton
 • 2,00 mm 700 usd / ton
  Çmimet janë çmime bazë dhe ndryshojnë sipas cilësisë, gjendjes së stokut, sasisë dhe dimensioneve.

Çmimet e fletëve të çara të galvanizuara

Nëse do të bëhet prerja, ajo ndryshon sipas madhësisë dhe sasisë së prerjes. Procesi i prerjes së fletëve të galvanizuar është një proces delikat dhe duhet pasur kujdes që të mos dëmtohet sipërfaqja. Trashësia e materialit që do të pritet gjithashtu tregon gjatësinë e fletës së galvanizuar. Për shembull, 10 ton fletë të galvanizuar 0,40 mm dhe gjatësi të fletëve të galvanizuara 2 mm nuk janë të barabarta në metra. Ndryshimet në gjatësinë e rrotullës do të ndikojnë në kostot e prerjes së rrotullës pasi ato do të ndikojnë gjithashtu në kohën e përpunimit të rrotullës.

ÇFARË ËSHTË FLETA E GALVANIZUAR?

Shumë njerëz e dinë se çfarë është çeliku i galvanizuar. Përdoret për një shumëllojshmëri të gjerë aplikimesh nga kanali HVAC deri te kovat e kopshtit; dekorim i shtëpisë për kosha plehrash. Veshja e parmendës në sipërfaqe e bën atë tërheqës vizualisht, por gjithashtu e bën atë më të qëndrueshëm dhe rezistent ndaj korrozionit.

Pra, si bëhet çeliku i galvanizuar? Nga vjen kjo parmendë? Le të zbulojmë.

E zhytur në nxehtësi Galvanizuargjiri

Çeliku i galvanizuar është një çelik karboni i veshur me zink. Metoda më e zakonshme e veshjes së zinkut është procesi i zhytjes së nxehtë.

Procesi i zhytjes së nxehtë përfshin zhytjen e çelikut të karbonit në një banjë me zink të shkrirë (afërsisht 680 gradë Fahrenheit). Kur materiali hiqet nga banja e zinkut dhe ftohet, ndodh një reagim ndaj oksigjenit në ajër. Reaksioni bën që zinku të bëhet pjesë e çelikut (lidhja hekur-aliazh zinku). Përfundimi i ri i sipërfaqes duket se ka një përfundim kristali ose një përfundim me shkëlqim.

Ndërsa kjo është forma më e zakonshme e galvanizimit, ajo përdoret shpesh për produktet e çelikut që janë prodhuar më parë pasi trashësia e produktit përfundimtar nuk mund të kontrollohej lehtë. Një metodë tjetër e galvanizimit është galvanizimi i vazhdueshëm.

gabim: Përmbajtja është e mbrojtur !!
sqShqip