Çfarë është fleta e galvanizuar? Cilat janë metodat e galvanizimit?

galvaniz sac üreticileri, sıcakdaldırma galvaniz ,erdemir galvaniz sac fiyatları, erdemir galvaniz sac kaliteleri, dx51 kalite galvaniz rulo sac fiyatları ,dx52 kalite galvamiz sac firmaları, dx53 kalite galvaniz sac, dx 54 kalite sac galvaniz kaplama kalınlığı

Çfarë është fleta e galvanizuar?

Fletë e galvanizuar Është një shtresë zinku e bërë për të mbrojtur materialet e çelikut të galvanizuar nga korrozioni. Korrozioni i çelikut ndodh kur materiali i çelikut bie në kontakt me ajrin ose ujin. Kohët e oksidimit të çeliqeve gjithashtu ndryshojnë sipas kushteve të ndryshme atmosferike. Zinku shkrihet në 450 °C. Temperatura e shkrirjes së çelikut është 1200 °C.

Galvaniz çelik fiyatları neden yüksek
Pse çmimet e çelikut të galvanizuar janë të larta?

Çfarë është galvanizimi me zhytje të nxehtë, Impiante për galvanizimin e nxehtë

Galvanizimi u provua për herë të parë nga kimisti francez Melouin në 1742 për të mbrojtur enët nga korrozioni. Italiani Luigi Galvani zbuloi në vitin 1780 se veshja mund të bëhet duke kontaktuar dy metale të ndryshme, të cilat i hapën rrugën procesit të galvanizimit dhe përfundimisht rrjedhin nga emri "galvanizues".

Në 1837, Stanislas Sorel aplikoi për patentën e parë. Stanislas francez është gjithashtu një emër për çeliqet inox. Në anglisht, çeliku inox shkruhet si çelik inox.

Zinkimi me zhytje të nxehtë është ndër sektorët që kanë marrë investime në vendin tonë vitet e fundit. Galder domethënë, kur shikojmë aktivitetet dhe anëtarët e Shoqatës së Përgjithshme të Galvanizuesve, shohim se dhjetëra kompani në Turqi po bëjnë galvanizim të nxehtë. Madhësia e pishinave të galvanizuara me zhytje të nxehtë përcakton gjithashtu madhësinë e çelikut që do të galvanizohet.

galvaniz çelik
çeliku i galvanizuar

Metodat e galvanizimit

Galvanizimi me zhytje të nxehtë : i galvanizuar me zhytje të nxehtë ose HDG (dmth. i galvanizuar i thellë i nxehtë): Metoda më e zakonshme për galvanizimin. Ajo zhvillohet në linja të vazhdueshme galvanizimi ndërsa fletët e mbështjelljes kalojnë nëpër pishinën e zinkut të shkrirë. çeliku ppHDG në industri - GI ose quhet edhe fletë GZR. Erdemir duke galvanizuar Fletët e prodhuara në linjë quhen GZR. Erdemir Fletë e galvanizuar Ato përmenden me simbolin Gzr. Notat komerciale të fletëve të galvanizuara Erdemir janë DX51, DX52, DX53 dhe DX54. Fletët Erdemir Gzr fillojnë nga trashësia 0.20 mm dhe mund të prodhohen deri në 2 mm.

Veshje Elektrike e Galvanizuar: Është një metodë e veshjes me zink, e cila është mjaft e ndryshme nga galvanizimi me zhytje të nxehtë. Zbatohet tek çeliku në procesin e elektrikimit me zink. Me pllakën e zinkut të anodës, katoda është çeliku dhe elektroliti është sulfat zinku. Me fjalë të tjera, në vend që të zhytet në zink, zinku ngjitet në fletët e elektrizuara, duke prodhuar kështu një fletë të galvanizuar. Kjo Fletë e galvanizuar Megjithëse konsumi i energjisë elektrike është shumë i lartë në metodën e veshjes, sigurohet një rezultat i shkëlqyer.

Erdemir fletë e galvanizuar Është prodhuesi i parë i fletëve të galvanizuar në Turqi në fushën e veshjes. Vitet e fundit, shumë institucione private kanë investuar në prodhimin e fletëve të zinkuar. Në fakt, investimi Tosyalı Toyo, i bërë së bashku nga Tosyalı Holding me investitorët japonezë, është bërë objekti më i madh i veshjes së fletëve të galvanizuar në vitet e fundit.

gabim: Përmbajtja është e mbrojtur !!
sqShqip