Pse çmimi i çelikut të galvanizuar është kaq i lartë?

Galvaniz çelik fiyatları neden yüksek

Pse çmimi i çelikut të galvanizuar është kaq i lartë?

Kohët e fundit Çeliku i galvanizuar Ka një sërë faktorësh që shkaktojnë rritjen e çmimeve. Një mungesë e konsiderueshme e furnizimit ka rezultuar në çmime të larta të çelikut. Në disa raste, çeliku nuk është i mjaftueshëm për të përmbushur kërkesën. Për më tepër, furnizimi me dru është pothuajse dyfishuar që nga pandemia Covid-19. Gjeneral Çmimi çeliku i galvanizuar Edhe pse afër majës së ciklit, rreziqet negative ende ekzistojnë. Për shembull, rritje të mëdha u panë te shufrat e telit dhe produktet e tjera të gjata të çelikut në 2021 krahasuar me gjysmën e parë të vitit, ndërsa vetëm rritje modeste u panë në produktet e sheshta.

Mungesa e çelikut të galvanizuar

Gjithashtu, mungesa e furnizimit Çmimi çeliku i galvanizuar shkaktoi rritjen. Blerja e furnizimeve në prill ose maj 2022 do të kushtojë më pak se blerja e furnizimeve në qershor ose korrik 2022. Kjo është një arsye për të blerë para. Por duhet të dini gjithashtu se çmimi do të rritet vetëm nëse ka mungesë. Prandaj, rekomandohet të blini paraprakisht. Mungesa e çelikut ka bërë që çmimet të rriten në vitet e fundit.

Mungesa aktuale e çelikut ka bërë që çmimi i tij të rritet. mungesa e furnizimit Çmimi çeliku i galvanizuar Do të thotë se do të vazhdojë të rritet. Por nëse planifikoni të blini çelik në prill 2021, mund të prisni që çmimi të jetë më i ulët se për të njëjtin material kur e blini atë në qershor ose korrik të të njëjtit vit. Çmimi çeliku i galvanizuar Mungesa nuk është një situatë e mirë për industrinë. Nëse planifikoni të ndërtoni një ndërtesë të re gjatë kësaj kohe, sigurohuni që ta blini materialin tuaj para kohe.

Çmimi çeliku i galvanizuar A rritet?

Çmimi çeliku i galvanizuar Edhe pse ka të ngjarë të ulet lehtë në tremujorin e dytë, Çmimi çeliku i galvanizuar Edhe pse mbetet shumë e lartë, do të mbetet e lartë për një kohë. Lajmi i mirë është se mungesa e ofertës është jetëshkurtër dhe mund të ketë rritje të çmimeve. Mungesa e furnizimit me çelik është për shkak të mungesës së lëndëve të para dhe transportit. Ndërsa kërkesa për çelik vazhdon të rritet, oferta dhe kërkesa e industrisë globale do të luajë një rol gjithnjë e më të rëndësishëm në përcaktimin e së ardhmes së çmimeve të çelikut.

mungesa e furnizimit, Çeliku i galvanizuar duke shkaktuar një rritje të mprehtë të kostove. Do të jetë më e lirë të blini materiale në prill sesa në qershor ose korrik 2021. Prandaj, çmimi i çelikut është ende shumë i lartë. Edhe pse mungesa vazhdon ende, është e mundur që çmimi përfundimisht të fillojë të bjerë. Por ndërkohë, është e rëndësishme të planifikoni përpara për këtë periudhë. Ka faktorë të tjerë që do të kontribuojnë në çmimin e çelikut.

çeliku Cila është lënda e parë?

Sa i përket kostos së çelikut, kjo varet nga disa faktorë. Kostoja e lëndës së parë, transporti dhe kostoja e punës do të ndikojnë në çmim. Sa më i lartë të jetë çmimi, aq më e rëndësishme është kërkesa për materialin. Sa më gjatë të jetë furnizimi i çelikut, aq më i lartë është çmimi. Shumica dërrmuese e konsumatorëve janë të gatshëm të paguajnë çmimin aktual të tregut për materialin. Prandaj, çmimi i çelikut do të vazhdojë të rritet. Kjo është një shenjë e mbiofertës në treg.

furnizimi i çelikut, çmimi i çelikutështë një faktor i rëndësishëm. Mungesa e tij ndikon në koston e lëndëve të para si dhe në transportin e tij. Kostoja e çelikut do të rritet për shkak të mungesës së këtij metali. Në përgjithësi, disponueshmëria e çelikut është e kufizuar. Si rezultat, çmimi i materialit do të rritet në vitet e ardhshme. Një kërkesë më e lartë do të çojë në kosto më të larta për çelikun. Prandaj, duhet të planifikoni përpara dhe të përpiqeni të blini në prill.

Galvaniz çelik fiyatları neden yüksek
Pse çmimet e çelikut të galvanizuar janë të larta?

Mevcudiyet olmamasına rağmen, çelik fiyatı yılın ikinci yarısında yükselmeye devam edecek. Kuzey Amerika’da levha tahsis ediliyor. Çeliğin bulunabilirliği fiyattan daha önemlidir. Ayrıca, çeliğin mevcudiyeti sınırlıdır. Bununla birlikte, çeliğin bulunabilirliği son birkaç ayda rekor seviyelere yükseldi. Sonuç olarak, çelik fiyatı Mart 2020’den bu yana %215’ten fazla arttı.

Edhe pse ka një mungesë të konsiderueshme të furnizimit, Çmimi çeliku i galvanizuar Ka disa arsye për rritjen. Disa faktorë, si kushtet e këqija të motit, mund të ndikojnë në çmimin e materialit. Mungesa është një faktor i rëndësishëm për kompanitë pasi do të ndikojë në aftësinë e furnitorëve për të përmbushur porositë. Hapi i parë për zgjidhjen e këtij problemi është edukimi i klientëve dhe furnitorëve. Është e domosdoshme të kihet parasysh se çeliku është një kontribut i rëndësishëm për prodhim. Prandaj, duhet të siguroheni që të kuptoni.

gabim: Përmbajtja është e mbrojtur !!
sqShqip