Prodhimi i fletëve të galvanizuar

sıcak daldırma galvaniz sac üretimi

Si të prodhoni fletë të galvanizuar

Fletë e galvanizuar Është një produkt i përftuar nga lyerja e zinkut metalik mbi material çeliku të sheshtë. Përdoret në shumë fusha për shkak të veçorisë së tij rezistente ndaj korrozionit. Është veçanërisht e rëndësishme për materialet e përdorura në zona të hapura. Materiali i veshur siguron përdorim afatgjatë pa ndryshkur. Kromimi ose lubrifikimi pas procesit të veshjes siguron një cilësi më të lartë të zinkut.

Fletë e galvanizuar Ka cilësinë e sipërfaqes C, e cila quhet cilësia më e lartë. Në këtë mënyrë, përdoret në aplikimet e bëra në sipërfaqe. Ka një pamje të ndritshme. Është e lehtë për t'u formësuar kur i nënshtrohet operacioneve në thellësi ose përkulje. Një tjetër plus i veshjes është se mund të pikturohet. Nëse ka vaj ose procese të ngjashme në sipërfaqe, ajo duhet të pastrohet para lyerjes. Në këtë mënyrë do të arrijë një harmoni perfekte me bojën.

Është e nevojshme të kryhet një test i kripës në materialet e përdorura në industrinë e automobilave. Materialet që kalojnë testin me sukses janë gati për t'u përdorur në prodhim. Galvanizuar Materialet e kalojnë këtë provë pa asnjë problem dhe janë gati për t'u montuar në pjesë të ndryshme të automjetit. Fleta e galvanizuar përdoret gjithashtu në industrinë e ndërtimit. çati, derë, profili Jep rezultate të suksesshme në aplikacione si p.sh Në sektorin e produkteve të bardha ka nevojë për materiale të zinkuara në pjesët e brendshme të aparateve. Kohët e fundit ka filluar të përdoret edhe në sipërfaqe të jashtme.

galvaniz-sac-nedir
fletë e galvanizuar-çfarë është

Me metodën e zhytjes së nxehtë Galvanizuar Prodhimi i llamarinës

Metoda e zhytjes së nxehtë është më e përdorura në industri. fletë e galvanizuar është mënyra e prodhimit. Zink 419.5ai eshteËshtë një metal që shkrihet në një temperaturë prej C. 450-460ai eshteTregon veti të paqëndrueshme kur ekspozohet ndaj temperaturave më të larta si C. Kështu, ajo ngjitet në hekur të fortë me metodën e zhytjes së nxehtë. Suksesi i metodës është për shkak të ngjitjes së fortë të hekurit dhe zinkut. Në vendin tonë ky proces kryhet me makineri automatike dhe gjysmë automatike. Ndërsa bëhen ndryshime në procese të tilla si temperatura e banjës, koha e zhytjes, ftohja, do të ketë dallime në pamjen e veshjes.

Prodhimi i fletëve të galvanizuara me metodën e zhytjes elektrike

Galvanizuar flokët Një metodë tjetër e përdorur në prodhim është metoda e veshjes me elektrogalvanizim. Elektrodat e anodës dhe të katodës duhet të zhyten në një kazan të mbushur me elektrolit. Materiali i zinkut është ngjitur në anodë dhe materiali i hekurit është ngjitur në katodë. Elektronet nga anoda ngjiten në sipërfaqen e katodës. Në fazën e fundit bëhet pasivizimi dhe përfundon procesi i veshjes.

Notat e fletëve të galvanizuara

  • DX51
  • DX52
  • DX53
  • DX54
gabim: Përmbajtja është e mbrojtur !!
sqShqip