Çfarë është Ship Plate?

Çfarë është Ship Plate?

Historia e ndërtimit të anijeve të vendit tonë daton në shekuj. E themeluar pas pushtimit të Stambollit, kantieri i bririt të Artë është një nga shembujt më të mëdhenj. fletë anije është lënda e parë kryesore.

Nga ana tjetër, ka kantiere detare të sektorit privat të krijuara në Bririn e Artë dhe Bosfor në fillim të viteve 1950 për të kryer aktivitete të mirëmbajtjes dhe riparimit. Nga fundi i viteve 1960, ata filluan të zhvillojnë anije të tonazhit të vogël. Në këto vite, ne shohim se industria jonë e anijeve ka kaluar nga prodhimi kryesisht i anijeve prej druri në prodhimin e anijeve prej çeliku. Nën-industria e Turqisë ka filluar të zhvillohet me rritjen e kapaciteteve të reja të ndërtimit të anijeve prej 60.000 DWT në prodhimin e anijeve të çelikut dhe vlerësimin e nevojave të saj të vazhdueshme. Me vendim të Këshillit të Ministrave, Tuzla Aydınlı u shpall "Rajoni i kantiereve detare të sektorit privat" në vitin 1969.

gemi-saci-fiyatlari
anije-fletë-çmimet

Çmimet e pllakave të anijes

Që nga viti 1983, prodhuesit e anijeve të çelikut kanë filluar të vendosen në "Rajonin e Kantiereve Detare të Sektorit Privat" me metodën e marrjes me qira të tokave të thesarit për 49 vjet për të pasur zonat e tyre të prodhimit. Për këtë arsye, rajoni i kantiereve detare të Tuzlës fletë anije Është rajoni ku përdoret më shumë. Në vitet në vijim, zona të reja të kantiereve detare u krijuan në rajone si Yalova, Ordu, Trabzon, Mersin, Muğla dhe Antalia. Në İzmir Aliağa u krijuan kantieret detare për thyerjen e anijeve dhe ato kanë një nivel të konsiderueshëm të vëllimit të përpunimit në botë në thyerjen e anijeve. Kantieret tona detare, të cilat filluan punën në këto rajone, bënë investime në infrastrukturë, u përshtatën me teknologjinë gjithnjë në zhvillim dhe dolën në plan të parë në prodhimin botëror të anijeve. Përveç kësaj, ata kryen riparime të mirëmbajtjes dhe aktivitete të ndërtimit të anijeve.

fletë anije Me rritjen e konsumit dhe prodhimit të sektorit privat, kanë rritur kapacitetet edhe prodhuesit e çelikut në vendin tonë. Meqenëse çmimet e fletëve të anijeve ndryshojnë, ato mund të blihen nga ERDEMİR, që është prodhuesi më i madh vendas i çelikut, ose nga Ukraina kur plotësohen kushtet e përshtatshme. Edhe pse në vendin tonë ka prodhues të ndryshëm çeliku, ata janë fokusuar kryesisht në çeliqet cilësore komerciale. Në përmbledhje, çmimet e fletës së anijes ndryshojnë sipas cilësisë së dëshiruar të fletës së anijes, trashësisë dhe gjerësisë së fletës së anijes, përkatësisht dimensioneve të saj, përveç nevojës për fletën e anijes, dmth sasisë. çmimet e fletëve të anijeveJu mund të kontaktoni ekipin tonë të shitjeve për

16mo3 Kalite Sac
Fletë e cilësisë 16mo3

Trashësia e një pllake të klasit të anijes 5-60 mm Gjerësia 1000-2500 mm Gjatësia 3000-12000 mm Paketa standarde e eksportit për det, e përshtatshme për të gjitha llojet e transportit ose sipas nevojës.

Graded Ship Plate është një shufër çeliku e sheshtë ose panel me pllakë të sheshtë me një trashësi jo më shumë se 100 mm dhe një gjerësi përgjithësisht më të madhe se 600 mm. Në aplikime praktike, kontejnerët dhe pajisjet e mëdha mund të përdorin pjesë me trashësi rreth 5-20 mm. Transportueshmëri më e mirë dhe saldim i mirë, por rezistencë e dobët ndaj korrozionit

Class a Ship Plate Hyrje Gama e aplikimit Klasa a Ship Plate Klasa a Ship Plate përdoret për ndërtimin e anijeve dhe qëllimet e platformës së naftës dhe është miratuar nga ABS, DNV, GL, BV, LR, NK, RINA dhe shoqëri të tjera të klasës. Për më tepër, një Pllakë Anije cilësore mund të përdoret në prodhimin e strukturës së bykut të anijes që peshon më pak se 10000 tonë. Përbërja kimike e një pllake të klasës së anijes:

Pllaka e anijes së klasit a, A b DE A32 D32 E32 F32 A36 D36 E36 F36 A40 D40 E40 F40. Trashësia:5-300mm Gjerësia:1500-3500mm Gjatësia:3000-12000mm Trajtimi termik: Rrotulluar/Normalizuar (N) Rrotulluar/Rrotulluar kontroll (CR) Procesi i kontrollit termomekanik (TMCP) i normalizuar dhe i kalitur (Q+T) rrotullim tjetër të ftohtë ose situatat e dorëzimit të tilla si rrotullimi i nxehtë janë të mundshme.

Pllaka e anijes ASTM Klasi A është e përshtatshme për procesin e prodhimit të çelikut. Natyra e mjedisit të punës është sfiduese. Përbërja kimike është gjithashtu një kërkesë e caktuar. Ai duhet të plotësojë kërkesat e rezistencës dhe performancës H2S në mjedise me temperaturë të ulët, presion të ulët dhe korrozion të lartë.

gemi yapımı için uygun bir kalitedir ve orta düzeyde basınca dayanabilir. Yaklaşık 58 ila 71 ksi’lik bir çekme mukavemetine ve minimum %22 alan azalması ile %38 uzamaya sahiptir. Daha küçük gemilerin yapımında yüklü bileşenler için kullanılmasına izin veren iyi bir darbe dayanımına sahiptir.

Për trashësinë nën 30 mm, ne kryesisht presim me prerje lazer, për trashësi mbi 30 mm, ne kryesisht presim me prerje OXY, prerje me flakë. Për pllakën e çelikut me trashësi 200 mm, temperatura është shumë e lartë gjatë prerjes me flakë. Prandaj, pjesët prerëse mund të thyhen në pjesën këndore të pllakës së çelikut. Në këtë rast, ne mund të përdorim hekurin e derrit për të shtuar më shumë material në copat e thyera.

Ne zgjeruam kapacitetin tonë të prodhimit dhe zgjeruam gamën e trashësisë dhe gjerësisë duke rritur numrin e nën-gradave për secilën pjesë të produktit tonë.

7mm-40mm, 40mm-80mm, 80mm-100mm Trashësia sipas nevojës

linja e prodhimit të pllakave të çelikut. Pllaka e çelikut është mjaft e hollë për t'u mbështjellë në tuba të salduar me diametër të madh. Filmi është një proces në të cilin pllaka e çelikut zhytet në tretësirë acidi dhe më pas elektrizohet.

Derdhja e vazhdueshme: Çeliku i shkrirë derdhet në një litar rreth 20 metra të gjatë, i cili shuhet shpejt për ta ngurtësuar dhe ulur temperaturën e tij në 200-300°C. Teli udhëhiqet nga rrotullat dhe merr formën e një pllake.

gabim: Përmbajtja është e mbrojtur !!
sqShqip