Rënie e pritshme e çmimeve të çelikut të petëzuara në nxehtësi

fleta e zezë-çmimet

Rënie e pritshme e çmimeve të çelikut të petëzuara në nxehtësi

prodhuesit e çelikut, Çmimet e çelikut të petëzuara në nxehtësiDuke shpresuar për një ulje. Kjo bazohet në një anketë të përdoruesve të çelikut nga SMU School of Business. Shumica e të anketuarve, Çmimet e çelikut të petëzuara në nxehtësibeson se. Rritja e çmimit ka rritur tashmë kërkesën për mall, por perspektiva mbetet e zymtë. Në fakt, prirja drejt çmimeve më të larta të çelikut ka të ngjarë të vazhdojë edhe për pjesën tjetër të vitit.

prej çeliku çmimi i tregutndikon në çmimet e materialeve pasuese të çelikut. Për shembull, çmimi i miellit ndikon në koston e bukës, por jo në çmimin e bobinave të nxehtë. poshtë çmimet e çelikutFaktorë të tjerë që ndikojnë në kosto përfshijnë kostot e energjisë, punës dhe transportit. Këta janë faktorët që duhen analizuar për të përcaktuar çmimin e ardhshëm të çelikut. Megjithatë, tendenca nuk është aq e zymtë sa duket në fillim.

Çmimet e çelikut të petëzuara në nxehtësi

Çmimi Ndërkombëtar i çelikut

Ndërsa çmimet e çelikut të petëzuar në nxehtësi janë faktori përcaktues në çmimet e lëndëve të para, ekonomia gjithashtu luan një rol. Ngadalësimi i fundit ekonomik ka ndikuar në kërkesën për çeliku. Ndërsa ekonomia globale po përmirësohet, kërkesa për çelik është ende relativisht e dobët. Sipas studimit të SMU, kapaciteti i tepërt në produktet e petëzuara të sheshta mund të shkaktojë uljen e çmimeve këtë vit. Koha mesatare e prodhimit për produktet e petëzuara në nxehtësi është katër deri në pesë javë. Të dhënat më të fundit tregojnë se koha e çelikut të petëzuar në nxehtësi ka rënë në më pak se nëntë javë, duke sugjeruar se çmimet kanë rënë këtë vit.

Çeliğin şu anki düşük fiyatına rağmen, fiyatın ne zaman istikrara kavuşacağı belli değil. Çelik imalat yöneticileri araştırması, %80’inin sıcak haddelenmiş çelik fiyatlarının zirveye ulaştığına ve dünyaya geri döneceğine inandığını gösterdi. Bu nedenle, fiyatın uzun süre bu kadar yüksek seviyelerde kalması olası değildir. 2021 Mayıs ayında  hedefini düşürdü. Eğilim aşağı doğru ve piyasa şu anda ivme kazanıyor.

Për ton Çmimi i çelikut

Në rritje Çmimet e çelikut të petëzuara në nxehtësiduke shkaktuar mungesë të lëndëve të para. Për shkak të mungesës së lëndëve të para, mullinjtë nuk mund të prodhojnë metalin që u nevojitet konsumatorëve. Gjithashtu, kohët e prodhimit janë ende shumë të gjata sepse ato nuk mund ta prodhojnë materialin mjaft shpejt. Vonesa që rezulton në dorëzim do t'i detyrojë prodhuesit të rrisin çmimet. Koha e dorëzimit nëntë javëose nëse bie, çmimet e çelikut të petëzuar ka të ngjarë të bien edhe më tej.

 

çmimi i çelikut Ndërsa ekziston një korrelacion midis çmimit të materialeve të tjera dhe çmimit të materialeve të tjera, nuk ka asnjë korrelacion midis të dyve. Për shembull, çmimi i miellit ndikon në koston e bukës, por nuk përcakton çmimin përfundimtar të mbështjelljes së nxehtë të çelikut. Çmimi për këtë të fundit përcaktohet nga kostot e energjisë, punës dhe transportit. Të gjithë këta faktorë ndikojnë në koston e materialit. Prandaj çmimet e çelikut Ky vit ka luhatur shumë.

gabim: Përmbajtja është e mbrojtur !!
sqShqip