Prerje me laser në Stamboll

metal kesim model

Modele të prerjes me laser të Stambollit

Prerje me lazer në Stamboll Ju mund të ekzaminoni disa nga modelet dhe varietetet vizuale të prerjes me lazercnc lazer kesim örnekleri

 

Dimensionet e prerjes me laser

Prerje me lazer në Stamboll Ashtu si fotografia e mësipërme, prerjet me lazer me përmasa 1 m me 2 m janë përgjithësisht madhësi të preferuara. Sigurisht qe mund te beni prerje me laser ne permasa te ndryshme per muret e kopshtit tuaj apo per qellime te tjera.Dizajni dhe modelimi i pllakave prerese te llamarines me laser te zeza per tu perdorur si panele apo hekur te perpunuar jane bere nga ne. Nëse dëshironi të bëni prerje të pllakave me lazer në mënyra të ndryshme, duhet të dërgoni një vizatim në formatin autocad. Ju mund të konsultoheni me përfaqësuesit tanë të klientëve për çmimet e prerjes së galvanizimit me lazer në Stamboll.

Llogaritja e çmimit të prerjes me laser

Për llogaritjen e çmimit të prerjes me laser cnc, para së gjithash nevojiten vizatime teknike të materialit që do të prerje çeliku me lazer cnc. Studimi i çmimit të prerjes së metaleve me lazer cnc nuk mund të bëhet pa vizatim teknik. Prerje me lazer në Stamboll Nëse keni një vizatim teknik për prerjen e fletës me laser cnc, nëse na e dërgoni, do t'ju dërgohet menjëherë pas një studimi të çmimit.

MODELET E PRERJES SË LAZERIT STAMBOLL

Sot prerje me lazer makineritë mund të përpunojnë lehtësisht metale që mund të priten me lazer si inox, çelik karboni, materiale të galvanizuara dhe madje edhe alumini për kompanitë e vogla dhe të mëdha. Si rezultat, kompanitë kanë një mundësi të shkëlqyer për të prerë me lazer pjesët metalike shumë komplekse, prototipet dhe pjesët e personalizuara me kosto dhe efikasitet:

- çelik inox
- çelik i butë
- alumini
- oriz
- Bakri
– fletë e hollë
– Shpejtësia e jashtëzakonshme për <5 mm
– efikasiteti i kostos operative
- më shumë besueshmëri
– jetë më e gjatë shërbimi

Prerje me lazer të metaleve në Stamboll

Stamboll Prerje me laser është një proces prodhimi që përdor një rreze lazer të fokusuar dhe me fuqi të lartë për të prerë materialin në forma dhe dizajne të personalizuara. Ky proces është i përshtatshëm për një shumëllojshmëri të gjerë materialesh duke përfshirë metalin, plastikën, drurin, gurët e çmuar, qelqin dhe letrën dhe mund të prodhojë pjesë precize, të ndërlikuara dhe të ndërlikuara pa pasur nevojë për mjete të projektuara posaçërisht.

Ekzistojnë disa lloje të ndryshme të prerjes së metaleve me lazer, duke përfshirë prerjen me shkrirje, prerjen e oksidimit dhe gërvishtjen. Secili Prerje me lazer në Stamboll Procesi i prerjes së çelikut mund të prodhojë pjesë me saktësi, saktësi dhe sipërfaqe skajore më cilësore sesa proceset e tjera të prerjes konvencionale, si prerja mekanike dhe prerja me rrymë uji, dhe shpesh me më pak ndotje materiale, dëmtime fizike dhe mbeturina. Me këtë, Prerje me lazer në Stamboll Megjithëse shiritat tregojnë disa avantazhe ndaj proceseve më tradicionale të prerjes, disa aplikime prodhuese mund të jenë problematike, të tilla si prerja e materialit reflektues ose materialit që kërkon përpunim dhe përfundim dytësor. Kërkesat dhe specifikimet e kërkuara nga një aplikacion i veçantë prerjeje (për shembull, materialet dhe vetitë, kufijtë e konsumit të energjisë dhe energjisë, ndërprerja dytësore, etj.) ndihmojnë në përcaktimin e llojit të veprimit të prerjes më të përshtatshme për përdorim.

Përparësitë e prerjes me laser Dudulu

Ndërsa çdo proces prerjeje ka avantazhet dhe disavantazhet e tij, ky artikull fokusohet në procesin e prerjes së çelikut me lazer, bazat e procesit të prerjes së çelikut me lazer dhe komponentët dhe mekanikën e nevojshme të makinës së prerjes së çelikut me lazer. Për më tepër, artikulli shqyrton metodat dhe aplikimet e ndryshme të prerjes me lazer, përfitimet dhe kufizimet e procesit dhe krahasimet midis prerjes së metaleve me lazer dhe proceseve të tjera të prerjes.

metal kesim model
model i prerjes metalike

Prerje me lazer në Stamboll Makina dhe procesi

Prerja e llamarinës me laser është një proces fabrikimi pa kontakt, me bazë termike, i përshtatshëm për materiale metalike dhe jometalike. Në mënyrë që procesi i prerjes së pllakave me lazer të funksionojë pa probleme dhe me kapacitet optimal, duhet të merren parasysh disa faktorë, të tillë si konfigurimi dhe cilësimet e makinës së prerjes së metaleve me lazer, materiali që pritet dhe karakteristikat e tij dhe lloji i lazerit. dhe gazi ndihmës i përdorur.

Prerje me lazer në Stamboll Vështrim i përgjithshëm i komponentëve dhe mekanikës së makinës

Ndryshe nga prerja mekanike, e cila përdor vegla prerëse dhe pajisje me energji elektrike, dhe prerja me ujë, e cila përdor ujë nën presion dhe material gërryes, prerja me lazer me porosi përdor një makinë prerëse lazer për të prodhuar gdhendje dhe shenja. Ndërsa makinat e prerjes me lazer ndryshojnë nga modeli në model dhe aplikimi në aplikim, konfigurimi tipik përfshin një kokë prerëse lazer me një montim rezonator lazer, pasqyra dhe lente fokusimi lazer, montim gazi të ngjeshur dhe një hundë. Procesi bazë i prerjes së profilit me lazer përfshin fazat e mëposhtme:

gjenerimi i rrezeve
fokusimi i rrezes
ngrohje qendrore dhe shkrirje
hedhja e materialit
lëvizja e rrezeve
Çdo fazë është një pjesë integrale e procesit të prerjes me lazer dhe kur ekzekutohet siç duhet prodhon një prerje të saktë.

Gjenerimi i rrezeve lazer

Termi "Laser" vjen nga shkurtesa LASER ose Drita Amplification with Stimulated Radiation Emmission. Në thelb, ky akronim përmbledh parimet bazë të prodhimit me lazer (stimulimi dhe amplifikimi). Përveç këtyre parimeve, rezonatori lazer përdor proceset e emetimit spontan dhe të emetimit të stimuluar për të prodhuar një rreze drite me intensitet të lartë që është koherente si nga ana hapësinore ashtu edhe nga ana spektrale (d.m.th. një rreze lazer).

Emetimi spontan: Rezonatori lazer përmban një mjedis aktiv lazer (p.sh. CO2, Nd:YAG, etj.) elektronet e të cilit ngacmohen nga një burim i jashtëm energjie, si p.sh. një llambë ndezëse ose hark elektrik. Ndërsa mediumi merr dhe thith energji, atomet e tij përjetojnë një proces të njohur si emetim spontan. Gjatë këtij procesi, energjia e absorbuar nga një atom bën që elektronet e atomit të kërcejnë shkurtimisht në një nivel më të lartë energjie dhe më pas të kthehen në gjendjen bazë. Kur elektronet kthehen në gjendjen e tyre bazë, atomi lëshon një foton drite.

Emisioni i stimuluar: Fotonet e prodhuara nga emetimi spontan lëvizin nëpër mediumin e vendosur në zgavrën e rezonatorit lazer midis dy pasqyrave. Një pasqyrë është reflektuese për të lejuar fotonet të udhëtojnë nëpër mjedis, kështu që ata vazhdojnë të lëshojnë emetime të stimuluara, dhe pasqyra tjetër është pjesërisht transparente për të lejuar disa fotone të ikin. Emetimi i stimuluar është procesi me të cilin një foton (d.m.th., fotoni i rënë) ngacmon një atom që është tashmë në një nivel më të lartë energjie. Ky ndërveprim detyron atomin e ngacmuar të bjerë në gjendjen bazë duke emetuar një foton të dytë me të njëjtën gjatësi vale fikse, ose një foton të dytë të pajtueshëm me fotonin e rënë.

gabim: Përmbajtja është e mbrojtur !!
sqShqip