prerja e fletës me lazer

lazer kesim, lazer sac kesim, lazer metal kesim istanbul,lazer metal kesim dudullu, lazer sac kesim ikitelli

prerja e fletës me lazer

Prerja e fletës me laser përdoret për qëllime të ndryshme. Është metoda më e përdorur në prerjen e pllakave metalike. Makinat e prerjes me laser për çelik inox, prerjen e fletëve të aluminit dhe prerjen e llamarinës janë jashtëzakonisht të ndjeshme. Prerja e fletës me laser Zona minimale e efektit të mbetjeve dhe nxehtësisë është e ngushtë. prerja e fletës me lazer Është e mundur të priten lehtësisht forma komplekse. Përveç kësaj, prerja e metaleve me lazer është shumë e ndjeshme për prerjen e vrimave të vogla.

Sot, fibra prerja e fletës me lazer makineritë u ofrojnë kompanive të vogla dhe të mëdha aftësinë për të lazeruar me lazer metale të prera me lazer të përballueshëm si inox, çelik karboni, materiale të galvanizuar dhe madje edhe alumini. Si rezultat, kompanitë mund të presin në mënyrë efektive dhe efikase pjesë metalike shumë komplekse, prototipe dhe pjesë të personalizuara me lazer, duke përfshirë:

ankara cnc lazer kesim

  • Çelik inox
  • pllakë fletë ose pllakë çeliku
  • Alumini
  • pjatë bronzi
  • pllakë bakri
  • Pllaka të tjera metalike

Pra, si kalon drita lazer përmes një fletë çeliku ose alumini?

fletë lazer dhe prerje metalike makinat nuk bien në kontakt të drejtpërdrejtë me materialin metalik që do të pritet. Ata kanë nevojë për një furnizim me energji të lartë. Tolerancat e prerjes janë shumë të sakta. Për të arritur këtë saktësi, zakonisht është plotësisht automatike. Nëse dëshironi, është e mundur të pritet fletë metalike me lazer me kënd. Prerja me lazer në kënd preferohet përgjithësisht në pllaka të trasha ose materiale metalike si tuba dhe profile.

Teknologjia lazer është shkalla në të cilën dritat përkulen rreth sipërfaqeve njihet si difraksion dhe shumica e prerjeve me lazer kanë shkallë të ulët difraksioni për të siguruar nivele më të larta të intensitetit të dritës në distanca të gjata. Sigurisht, këta janë faktorë që ndryshojnë sipas llojit të lazerit. Ekzistojnë gjithashtu lloje të ndryshme të prerjes industriale me lazer. Metoda më e përdorur është metoda e prerjes me lazer me dioksid karboni.

Lazer kesim
Prerje me laser

Metodat e prerjes së fletëve me lazer

CO2 : Prerja me lazer me dioksid karboni është një metodë më e fuqishme e prerjes së metaleve se modelet e tjera. Në vend të kristalit, përdoret një gaz për të fokusuar dritën. Ai konsiston në përzierjen e lazerit me një sasi më të vogël të azotit, heliumit dhe hidrogjenit sesa dioksidi i karbonit në derdhjen e gazit. KFalë fuqisë së fryrjes, prerja me lazer CO2 ka aftësinë për të prerë pllaka çeliku deri në 25 mm të trasha. Edhe pse në përgjithësi nuk preferohet prerja e materialeve të tilla të trasha, makinat prerëse me lazer mund të presin metal deri në 25 mm.

Një mendim për “Lazer sac kesim

  1. Pingback: Çmimet e prerjes me laser - Çmimet e çelikut - çmimet e prerjes cnc

Komentet janë të mbyllura.

gabim: Përmbajtja është e mbrojtur !!
sqShqip