Mbulim metalik

metal çatı kaplaması

Veshje me pllaka metalike

veshje me pllaka metalike Sistemet e çatisë, të cilat mund të aplikohen me shumë materiale metalike, u ofrojnë projektuesve një sistem çati të lehtë, modern dhe afatgjatë.
Aplikimet e trapezit të çatisë metalike të bëra nga fletë e lyer dhe fletë e galvanizuar kanë teknika të ndryshme aplikimi.

Mbulim metalik

mbulim metalik Veshjet metalike të çatisë janë një nga shembujt më të mirë të sistemeve që janë afatgjatë, të detajuara në mënyrë të tillë që të mos thithin ujin, që lejojnë zgjerimin dhe evakuimin e mirëplanifikuar të ujit.
E zbatueshme për një pjerrësi çati prej të paktën %5, veshjet e sistemit të kapëseve ndihmojnë në projektimin e çatisë së lehtë që ndikohen më pak nga era. Sistemet e kapëseve, të cilat mund të aplikohen si sisteme klasike me kapëse dhe me kapëse të dyfishta, lejojnë montimin me një pjesë të fletëve të gjata të çatisë.
Makineri, pajisje dhe vegla dore speciale përdoren në fazën e aplikimit të sistemeve me të gjitha llojet e detajeve dhe kombinimeve.

 

Sistemet e kapëseve metalike

Sistemet e kapëseve metalikePërbëhet nga një kombinim dërrasash me lartësi hapësire 25 mm, gjerësi mesatare 400-500 mm, duke përdorur sa më pak mbetje materiale.
Me kapëse të fshehta mbajtëse, fiksohet dhe montohet me rrëshqitje dhe lejon zgjerimin.

Në prodhimin e çatisë prej metali, mund të aplikohen gjithashtu modele të ndryshme, si p.sh. zall metalik i përbërë nga pllaka të vogla katrore, pllaka të sheshta me prizë dhe sistem me shkallë të shkallëzuar.
Sisteme të ndryshme zgjidhen sipas pjerrësisë së çatisë, formës së çatisë dhe gjatësisë së fletës. Çatitë metalike janë të përshtatshme për të gjitha llojet e montimit të aksesorëve.

Mund të përdoret në çatitë e harkuara të qemerit, mbulesat e kupolës dhe gjithashtu mund të ecni pas aplikimit (në varësi të pjerrësisë së çatisë). 

Trashësia e metalit të përdorur përgjithësisht është midis 0,45 mm fletë dhe 0,80 mm fletë metalike.

Peshat e çatisë së metalit

Peshat e çatisë metalike Profilet e çatisë, të cilat prodhohen nga materiale fletë të galvanizuara të lyera pa asnjë lidhje gjatësore, përfshihen nën çatinë e projektimit dhe aplikimit të projektit me mbështetjen e izolimit të nxehtësisë-tingullit dhe zjarrit.

Pllakat e kapëseve të llamarinës së galvanizuar të lyer janë produkte mbulimi të gjeneratës së re që mund të prodhohen me makina në kantier pa asnjë kufizim gjatësie dhe ofrojnë zgjidhje pa probleme, veçanërisht për çatitë e detajuara dhe me pjerrësi të ulët.

Sipas specifikimeve të projektit, prodhimi është i disponueshëm në seksione të ndryshme kryq midis 325-525 mm.

boyalı sac, renkli sac, trapez sac, cephe kaplama, çatı kaplama
fletë e lyer, fletë me ngjyrë, fletë trapezoidale, veshje fasade, çati

Mbulim metalik Zonat e përdorimit

 • Në mbulesat e çatisë me pjerrësi të ulët
 • Mbulesa rrethore dhe të harkuara të çatisë
 • Në të gjitha rezidencat, objektet sociale dhe objektet industriale

Mbulim metalik Përparësitë e Përdorimit

 • Në bazë të projektit, xhirimet me gjatësi mund të bëhen në kantierin e ndërtimit.
 • Në sistem ka izolim termik-zëri-uji-zjarri.
 • Lejon çatinë të marrë frymë duke balancuar transferimin e avullit dhe lagështisë në çati.

Mbulesa metalike Përdorimi PPGI

Në llamarinën e galvanizuar me zhytje të nxehtë 125 – 120 gr/m2 ka një shtresë fosfati, mbi këtë shtresë është vendosur një bojë poliesteri me trashësi 25 mikron, e mbuluar me 2 shtresa shtresë mbrojtëse të thatë dhe një shtresë polietileni mbrojtëse.

Një çati/fasadë e papërshkueshme nga uji, rezistente ndaj goditjeve, pa mirëmbajtje, jetëgjatë dhe e riciklueshme, e cila kalohet përmes linjës së formës nga një rrotull i galvanizuar i lyer, i prodhuar në gjatësinë e dëshiruar sipas zonës së aplikimit, ngjitur në infrastrukturën e çatisë me të fshehur kapëse dhe montohet duke shtrënguar skajet me makineri ose vegla dore.është materiali.

 • Gjerësia e panës:
  320 mm, 420 mm, 520 mm
 • Trashësia e fletës:
  0,60mm – 0,80mm – 1,00mm
 • Gjatësia e tavës:
  Gjatësia e dëshiruar
 • Ngjyrë:
  Në kodin ral të dëshiruar

Fakti që elementët që përbëjnë materialet e ndërtimit të çatisë janë të fabrikuara ofron siguri të plotë dhe e mban cilësinë e çatisë në nivelin më të lartë falë materialeve mbrojtëse të përdorura.

Çatia prej çeliku nuk shton peshë shtesë në peshën specifike të strukturës dhe siguron qëndrueshmëri në fatkeqësitë e mundshme natyrore.

Nuk ka asnjë efekt sanksionues në humbjen e jetëve dhe siguron ruajtjen e integritetit të ndërtesës duke treguar rezistencë të lartë.

gabim: Përmbajtja është e mbrojtur !!
sqShqip