Fletët e bojlerit të grupit P

vetitë mekanike të pllakës së bojlerit

Cilat janë fletët e bojlerit të grupit P?

Grupi P fletët e bojlerit Një emër tjetër për çeliqet e enëve nën presion. Karakteristika e tyre më e njohur është se ato janë të salduara mirë. Gjatë saldimit të fletëve me një seksion kryq më të vogël se 25 mm, nuk ka tendencë ngurtësimi në zonën e prekur nga nxehtësia, domethënë në HAZ. Në këtë mënyrë, pothuajse të gjitha teknikat e saldimit mund të saldohen pa asnjë problem. U vu re se fortësia e atyre më të mëdha se 25 mm u rrit në rajonin ITAB. Për këtë arsye, pjekja paraprake bëhet para saldimit. Nëse është e nevojshme, duhet të bëhet edhe pjekja e stresit pas saldimit. Në varësi të trajtimit termik, aftësitë e saldimit të fletëve mund të rriten ose ulen.

Ata ruajnë qëndrueshmërinë e tyre në kushte të temperaturës së lartë. Ata kanë veti të mira plasticiteti dhe qëndrueshmërie edhe kur i nënshtrohen presionit të lartë. Ata nuk deformohen lehtë. Në këtë mënyrë, ato mund të përdoren për një kohë të gjatë pa dekompozim.

Përdoret në shumë fusha të industrisë fletët e bojlerit përbëhet nga komponentë të ndryshëm. Sa më e lartë të jetë përmbajtja e karbonit, aq më e lartë është ngurtësia dhe forca. Shtohen elementë aliazh pasi rritja e fortësisë së materialit mund të shkaktojë thyerje. Në këtë mënyrë, materiali përdoret për një kohë të gjatë në temperatura të ndryshme.

Karakteristikat mekanike p235gh
Karakteristikat mekanike p235gh

P235GH

P235GH Material cilësor sipas standardit EN 10216-2 çeliku pa aliazh përkufizohet si. Përdoret si pjesë ndihmëse në prodhimin e kaldajave në industri. rreth 150-200ai eshteNuk dekompozohet deri në C. Është zbuluar gjithashtu se i reziston temperaturave më të larta kur përdoret në kaldaja me avull. Mund të përpunohet lehtësisht pasi është i përshtatshëm për formim të ftohtë. Kodi i fletëve P235GH të prodhuara vetëm nga Erdemir në vendin tonë është 6335. Ky kod në katalogun e produkteve është i përshtatshëm për përdorim në temperaturë dhe presion të lartë. fletët e bojlerit përkufizohet si çeliku.

P265GH

Përdoret shpesh në industrinë e naftës, gazit dhe kimikateve P265GH, pa probleme çeliku është nga tubat. 450 ai eshteMund të përballojë temperaturat deri në C. Prandaj, shpesh preferohet në prodhimin e kaldajave dhe tubacioneve. P235GH Kur krahasohet me materialin, shihet se ka veti kimike të ngjashme. Por përmbajtja e karbonit është më e lartë, përmbajtja e manganit është më e ulët. Efektet e dobishme të manganit shfaqen me rritjen e raportit të karbonit. çelikuRrit forcën duke reduktuar duktilitetin e padëshiruar. Për shkak të këtyre vetive, ajo ka rezistencë më të lartë në tërheqje. Në këtë mënyrë, mund të arrihet një efikasitet më i mirë.

P355GH

Përdoret në prodhimin e enëve nën presion dhe tubave që transportojnë lëngje të nxehta. P355GH, saldueshmëri e mirë çelikujanë ndër Përbërësit e tij të karbonit dhe manganit janë më të larta se P265GH.

Është shumë e rëndësishme që materiali që blini të jetë i përshtatshëm për vendin tuaj të përdorimit. Për shembull, nëse do të prodhoni një enë nën presion që do ta përdorni në temperatura shumë të larta, blerja e materialit P235GH nuk do të funksionojë. Nëse nuk jeni të vendosur për zgjedhjen e materialit, ju lutemi na kontaktoni. mbështetje Ju mund të merrni. Ne mund t'ju ndihmojmë të zgjidhni materialin më të mirë me stafin tonë inxhinierik me përvojë.

Të palidhura të përshtatshme për përdorim nën presion të lartë Fletët e bojlerit çeliqet

Përbërja Kimike (%)

Vetitë mekanike

gabim: Përmbajtja është e mbrojtur !!
sqShqip