Karakteristikat e fletës cilësore P235GH

P235 llamarine cilesore

Fletët e cilësisë P235 quhen gjithashtu çeliqe të enëve nën presion. Meqenëse çeliqet e cilësisë p235 janë rezistente ndaj presionit, ato përdoren në prodhime të tilla si prodhimi i bojlerit, kaldaja me vaj rezistent ndaj presionit.

 

Karakteristikat e fletës cilësore P235GH

 

Cilësia C Si mn P S N Marrtotal kr Ni B.C Ti V nb
maksimumi maksimumi maksimumi maksimumi min. maksimumi maksimumi maksimumi maksimumi
P235GH1,2) maksimumi 0.16 0.35 0,603) – 1,20 0.025 0.010 0,0124) 0.020 maksimumi 0.30 0.30 maksimumi 0.08 0.03 0.02 0.030
P265GH1,2) maksimumi 0.20 0.40 0,803) – 1,40 0.025 0.010 0,0124) 0.020 maksimumi 0.30 0.30 maksimumi 0.08 0.03 0.02 0.030
P295GH1,2) 0,08 – 0,20 0.40 0,903) – 1,50 0.025 0.010 0,0124) 0.020 maksimumi 0.30 0.30 maksimumi 0.08 0.03 0.02 0.030
P355GH1,2) 0,10 – 0,22 0.60 1,10 – 1,70 0.025 0.010 0,0124) 0.020 maksimumi 0.30 0.30 maksimumi 0.08 0.03 0.02 0.040
16Mo31) 0,12 – 0,20 0.35 0,40 – 0,90 0.025 0.010 0.012 5) maksimumi 0.30 0.30 0,25 – 0,35
13CrMo4-51) 0,08 – 0,18 0.35 0,40 – 1,00 0.025 0.010 0.012 5) 0,706) – 1,15 0,40 – 0,60

 

 

P235GH GODA E FLETËS SË KALDAZËS DHE FORTËSITË E FORCISË NË TËRREZIM

Cilësia
min. forca e rendimentit
Rezistenca në tërheqje 
min. zgjatim total
[MPa] [MPa] [%]
e ≤ 16 e > 16
P235GH 235 225 360 – 480 24
P265GH 265 255 410 – 530 22
P295GH 295 290 460 – 580 21
P355GH 355 345 510 – 650 20
16Mo3 275 270 440 – 590 22
13CrMo4-5 300 290 450 – 600 19

 

 

gabim: Përmbajtja është e mbrojtur !!
sqShqip