Çeliku i klasës P295

P295 llamarine cilesore

Çeliku i klasës P295

Fletët e kaldajës cilësore P295 preferohen veçanërisht në zonat e përdorimit që janë rezistente ndaj presionit.

Cilësia C Si mn P S N Marrtotal kr Ni B.C Ti V nb
maksimumi maksimumi maksimumi maksimumi min. maksimumi maksimumi maksimumi maksimumi
P235GH1,2) maksimumi 0.16 0.35 0,603) – 1.20 0.025 0.010 0,0124) 0.020 maksimumi 0.30 0.30 maksimumi 0.08 0.03 0.02 0.030
P265GH1,2) maksimumi 0.20 0.40 0,803) – 1.40 0.025 0.010 0,0124) 0.020 maksimumi 0.30 0.30 maksimumi 0.08 0.03 0.02 0.030
P295GH1,2) 0,08 – 0,20 0.40 0,903) – 1.50 0.025 0.010 0,0124) 0.020 maksimumi 0.30 0.30 maksimumi 0.08 0.03 0.02 0.030
P355GH1,2) 0,10 – 0,22 0.60 1.10 – 1.70 0.025 0.010 0,0124) 0.020 maksimumi 0.30 0.30 maksimumi 0.08 0.03 0.02 0.040
16Mo31) 0,12 – 0,20 0.35 0,40 – 0,90 0.025 0.010 0.012 5) maksimumi 0.30 0.30 0,25 – 0,35 - -
13CrMo4-51) 0,08 – 0,18 0.35 0.40 – 1.00 0.025 0.010 0.012 5) 0,706) – 1.15 - 0,40 – 0,60 - -

 

Fletët e kaldajës cilësore P295 preferohen veçanërisht në zonat e përdorimit që janë rezistente ndaj presionit.
Fletët e bojlerit mund të përdoren në kaldaja me vaj ose kaldaja me lëndë djegëse të ngurtë për shkak të rezistencës së tyre ndaj temperaturës së lartë dhe rezistencës ndaj presionit.
Fletët e bojlerit mund të jenë të cilësive të ndryshme si p235, p265, p355 dhe 16mo3. Kur shqyrtojmë cilësitë e fletës së bojlerit, nëse shikojmë raportet e karbonit, shohim se ato kanë vlera të ndryshme.
Shohim se sasia e silicës dhe manganit, që janë përcaktuesit kryesorë të cilësisë së pllakës së kaldajës, rritet me rritjen e shifrave të cilësisë, si dhe të raporteve të silicës dhe manganit. Kjo gjithashtu shkakton ndryshimin e rendimentit dhe qëndrueshmërisë në tërheqje.

Cili është ndryshimi midis notave P235 - P265 - P355 - 16mo3?

 

Le të përmbledhim shkurtimisht ndryshimet midis fletës së cilësisë P235 dhe fletës së cilësisë p355 dhe cilësisë 16mo3. Dallimi midis çelikut të cilësisë p235 dhe çelikut të cilësisë p355 është i njëjtë me krahasimin e çelikut të cilësisë st 37 dhe çelikut të cilësisë st 52.
Rendimenti dhe forca në tërheqje, domethënë rezultatet e testit të qëndrueshmërisë me pak fjalë, janë konsideratat kryesore për të dy llojet e çeliqeve cilësore.
Në çeliqet e kaldajave të grupit P, si në çeliqet strukturore të grupit s, forca rritet me rritjen e numrit.
Në këtë kontekst, sigurisht që duhet të konsultoheni me një inxhinier ekspert në enët nën presion dhe strukturën e projektit që do të aplikoni, natyrisht, për të zgjedhur çelikun e duhur për vendin që do të përdoret.

 

Elementi

P295GH Max %

Elementi

P295GH max %

C

0.08-0.20

kr

0.30

Si

0.40

C

0.30

mn

0.90-1.50

B.C

0.08

P

0.025

nb

0.020

S

0.015

Ni

0.30

MARR

0.020 min

Ti

0.30

N

0.012

V

0.02

Kaldaja EN10028-2 P295GH dhe pllakë çeliku me presion

Klasa përkatëse: P235GH, P265GH, p295gh, p355gh, 16Mo3,18MnMo4-5,20MnMoNi4-5,15NiCuMoNb5-6-4, 20MnMoNi4-5,15NiCuMoNi4-5,15NiCuMoNi4-5,15NiCuMoNi4-5,15NiCuMoNi4-5,15NiCuMoNi4-5,15NiCuMoNi4-5,15NiCuMoNi4-5,15NiCuMoNi4-5,15NiCuMoNi4-5,15NiCuMoNi4-5,15NiCuMoNi4-5,15NiCuMoNi4-5,15NiCuMoNi4-5,15NiCuMoNi4-5,15NiCuMoNi4-5,15C. ,13CrMoV9-10,12CrMoV12-10, X10CrMoVNb9-1. Klasa e çelikut P295GH është një nga klasat në En10028-2, çeliqet e palidhur dhe të lidhur me vetitë e specifikuara të temperaturës së lartë. Në përputhje me En10020, P235GH, P265GH, p295gh dhe p355gh janë çeliqe cilësore jo të aliazhuara. Të gjitha klasat e tjera janë çeliqe speciale të lidhura. Kushti i dorëzimit të cilësisë P295GH është normalizuar ose mund të modifikohet nga rrotullimi i normalizuar sipas gjykimit të prodhuesit. Mund të sigurojë klasën e çelikut P295GH në formë pllake çeliku për prodhuesit që i shërbejnë industrisë së naftës dhe gazit. Përdoret për shkëmbyes nxehtësie, enë nën presion dhe kaldaja të saldueshme. P295GH Analiza e derdhjes së përbërjes kimike

Cilësia

gjendje

Trashësia

forca e rendimentit
Forca në tërheqje
Zgjatimi
Energjia e Ndikimit

(mm)

MPa (min)

MPa

% (min)

(KV J) (min)

-20 gradë

P295GH

normalizoj

≤ 16

295

460-580

21

27

16> deri në ≤40

   290

460-580

21

27

40> deri në ≤60

285

460-580

21

27

60> në ≤100

260

460-580

21

27

100> në ≤150

235

440-570

21

27

150> në ≤250

220

430-570

21

27

 

 

 

P295 EMRAT CILESORE TE ÇELIKET CILESORE NE VENDE TE NDRYSHME

P295GH
Evropë Belgjika Gjermania Franca Italia Suedia Indi Japonia
St E315 D47-1.2  17Mn4 A48 CP Fe460-1-KW SS 21,01,01 SPV315

 

 

gabim: Përmbajtja është e mbrojtur !!
sqShqip