Karakteristikat e fletës P355GH – Vetitë e çelikut P355GH

p295 kalite sac

Specifikimet e çelikut P355gh

Kur shqyrtojmë vetitë e çelikut të cilësisë P355gh, shohim se ai ka forcë më të lartë në krahasim me çeliqet e cilësisë p235 dhe p295. Trashësia e fletëve të çelikut cilësor p355, të cilat kanë rezistencë më të lartë ndaj nxehtësisë, zakonisht fillon nga 3 mm.

Specifikimi i fletës P355GH

 

Cilësia C Si mn P S N Marrtotal kr Ni B.C Ti V nb
maksimumi maksimumi maksimumi maksimumi min. maksimumi maksimumi maksimumi maksimumi
P235GH1,2) maksimumi 0.16 0.35 0,603) – 1,20 0.025 0.010 0,0124) 0.020 maksimumi 0.30 0.30 maksimumi 0.08 0.03 0.02 0.030
P265GH1,2) maksimumi 0.20 0.40 0,803) – 1,40 0.025 0.010 0,0124) 0.020 maksimumi 0.30 0.30 maksimumi 0.08 0.03 0.02 0.030
P295GH1,2) 0,08 – 0,20 0.40 0,903) – 1,50 0.025 0.010 0,0124) 0.020 maksimumi 0.30 0.30 maksimumi 0.08 0.03 0.02 0.030
P355GH1,2) 0,10 – 0,22 0.60 1,10 – 1,70 0.025 0.010 0,0124) 0.020 maksimumi 0.30 0.30 maksimumi 0.08 0.03 0.02 0.040
16Mo31) 0,12 – 0,20 0.35 0,40 – 0,90 0.025 0.010 0.012 5) maksimumi 0.30 0.30 0,25 – 0,35
13CrMo4-51) 0,08 – 0,18 0.35 0,40 – 1,00 0.025 0.010 0.012 5) 0,706) – 1,15 0,40 – 0,60

 

 

1- Cu ≤% 0,30. Për një përmbajtje më të ulët të Cu dhe një përmbajtje maksimale kallaji mund të bihet dakord me porosi, p.sh. në lidhje me formueshmërinë. 2- Cr + Cu + Mo + Ni ≤% 0,70 3- Për trashësi më të vogla se 6,0 mm, lejohet një përmbajtje minimale e Mn prej % 0,20 më pak se sa specifikohet. 4-Al / N ≥ 2 5-E gjithë përmbajtja e shkrirjes duhet të tregohet dhe të specifikohet në certifikatë. 6- Nëse rezistenca ndaj hidrogjenit me presion të lartë është e rëndësishme, mund të bihet dakord sipas renditjes për përqindjen minimale të peshës % 0,80 Cr.

EN 10028 - P355GH

I përdorur gjerësisht në industrinë petrokimike, P355GH është një çelik enë nën presion siç specifikohet sipas standardit Euro Norm (EN10028), i cili zëvendëson standardet britanike dhe standardet DIN.

Ky çelik i normalizuar përdoret nga prodhuesit e enëve nën presion të salduar, kaldajave industriale dhe shkëmbyesve të nxehtësisë në mbarë botën dhe 
Çeliqet e klasës p355 Është projektuar për të punuar në temperatura të larta.
Ne gjithmonë furnizojmë P355GH nga magazina. Fletët e cilësisë P355 janë përgjithësisht midis 3 mm dhe 50 mm në stoqet tona.
Ashtu si me të gjithë çeliqet tona, ai dërgohet me një certifikatë testimi të materialit.

P355GH VETITË MEKANIKE EN 10028 – P355GH

 

Bar Trashësia (MM)
NDIHJA E FUQISË MPA (MIN)
Rezistenca në tërheqje MPA
ZGJATIMI% (MIN)
ENERGJIA E NDIKIMIT (KV J) (MIN)
-20° +20°
normalizuar ≤ 16 355 510 – 650 21 27 34 40
16> deri në ≤40 345 510 – 650 21 27 34 40
40> deri në ≤60 335 460 – 580 21 27 34 40
60> në ≤100 315 490 – 630 21 27 34 40
100> në ≤150 295 480 – 630 21 27 34 40
150> në ≤250 280 470 – 630 21 27 34 40

rendimenti dhe qëndrueshmëria në tërheqje e fletëve të bojlerit

Cilësia
min. forca e rendimentit
Rezistenca në tërheqje 
min. zgjatim total
[MPa] [MPa] [%]
e ≤ 16 e > 16
P235GH 235 225 360 – 480 24
P265GH 265 255 410 – 530 22
P295GH 295 290 460 – 580 21
P355GH 355 345 510 – 650 20
16Mo3 275 270 440 – 590 22
13CrMo4-5 300 290 450 – 600 19

 

1-Shembuj tërthor 2- e = trashësia nominale në mm

Fletët e bojlerit të grupit P mund të saldohen duke përdorur teknika të zakonshme saldimi.

 
gabim: Përmbajtja është e mbrojtur !!
sqShqip