Llojet e çelikut inox

paslanmaz-celik-turleri

Llojet e çelikut inox

Ekzistojnë katër lloje të ndryshme çeliku inox

  1. Çeliku inox ferritik

Përmban sasi të vogla karboni te Chromium bazuar në çelik inox ferrit , hem karbon hem de düşük alaşımlı çeliklere benzer bir mikro yapıya sahiptir. İçeriğinde %12 ile %18 aralığında kromiçermektedir. Diğer paslanmaz çelik türleriyle karşılaştırıldığında, kaynaklardaki tokluk olmayışı nedeniyle nispeten ince bölümlerin kullanılmasıyla sınırlıdır. Bununla birlikte, müteahhitler kaynak gerektirmeyen çok çeşitli uygulamalar için ferritik paslanmaz çelik kullanmaktadır. Ek olarak, ferritik çeliği me trajtim termik Ju nuk mund të ngurtësoni. Megjithatë, kur shtoni shtimin e molibdenit, mund ta përdorni në ujin e detit ose të tjera në kushte të vështira ju mund të përdorni. Inoksi ferrit është gjithashtu magnetik, por nuk mund të formohet aq lehtë sa çeliku inox austenitik. Notat 409,430 janë shembuj të çelikut inox ferritrik. Nga ana tjetër, çeliku inox ferrit është ndër llojet më të preferuara të çelikut inox.

  1. çelik inox austenitik

Çelik inox austenitik është një nga llojet më të përdorura të çelikut inox në këtë listë. Ka një mikrostrukturë me shtimin e azotit, nikelit dhe manganit. Struktura e çelikut inox austenitik është shumë e afërt me atë të çelikut të zakonshëm. Por vetëm në një temperaturë shumë më të lartë, e cila siguron formueshmëri dhe saldim. Gjithashtu, çeliku inox austenitik mund të bëhet rezistent ndaj korrozionit duke shtuar azot, krom dhe molibden. Edhe pse nuk mund të ngurtësohet me ngrohje, çeliku inox austenitik është një mjet ndihmës kur ngurtësohet në forcë të lartë. ngopje dhe duktiliteti ka aftësinë për të ruajtur nivelin e tij. Tipike çelik inox austenitik është i ndjeshëm ndaj plasaritjes nga korrozioni i stresit, por çeliku inox austenitik me përmbajtje të lartë të nikelit ka rritur rezistencën ndaj plasaritjes nga korrozioni i stresit. Nominalisht jomagnetike, dçelik inox stenittregon një përgjigje magnetike, në varësi të përbërjes së saj. Veçori e saldueshmërisëmë e preferuara për shkak të lloji inoxNdalo. Klasat e çelikut inox si 309,310,314 304 304L 303 janë shembuj.

  1. Çelik inox martensitik

në çelik inox ferrit në mënyrë të ngjashme, duke pasur nivele të larta të karbonit mbi krom çelik inox martenzitik thembra. Ngjashëm me çeliqet me karbon dhe me aliazh të ulët, ju mund të kalitni dhe ngurtësoni çelikun inox martensitik. Aty ku kërkohet rezistencë e moderuar ndaj korrozionit dhe forcë e lartë, ne mund të përdorim çelik inox martensitik. Ka formueshmëri dhe saldueshmëri të ulët, pasi llogaritet ndër llojet magnetike të çelikut inox. Kompanitë janë shumë të preferuara për produkte të gjata që kërkojnë çelik inox martensitik, fletë dhe formë pllake. Çelik inox martensitik Është një lloj çeliku inox që përdoret në vendet ku konsumimi është i lartë për shkak të rezistencës së lartë ndaj konsumit.

  1. Çelik inox dupleks

Me një mikrostrukturë gjysmë austenitike dhe gjysmëferritike çelik inox dupleks , ka forcë më të lartë se këto lloje çeliku inox. Çeliqet inox dupleks karakterizohen nga një përmbajtje e lartë kromi (% 20.1-25.4) dhe përmbajtje e ulët e nikelit (% 1.4-7) krahasuar me klasat austenitike. Është gjithashtu rezistent ndaj plasaritjes nga korrozioni i stresit. Çelik inox "i ligët" dupleks, normal çelik inox austenitikËshtë projektuar që të ketë rezistencë të ngjashme ndaj korrozionit. Megjithatë, plasaritja nga korrozioni përfshin rritjen e rezistencës ndaj stresit dhe qëndrueshmërisë. "Super dupleks” çelik inox ai gjithashtu ka rritur rezistencën dhe qëndrueshmërinë ndaj korrozionit në krahasim me çelik inox normal austenitik. Mund të saldohet gjithashtu për sa kohë që kujdeseni të përdorni hyrjen e saktë të nxehtësisë dhe materialet konsumuese të saldimit. çelik inox dupleks është gjithashtu magnetik me formueshmëri të moderuar.

  • Fortësi dhe qëndrueshmëri e lartë
  • Rezistencë shumë e mirë ndaj korrozionit
  • saldueshmëri e mirë
  • Drita
  • Magnetike

Molibden (% 0.3-4) dhe azoti shtohen për të rritur rezistencën ndaj korrozionit, ndërsa azoti gjithashtu rrit forcën. Notat dupleks LDX 2101 dhe 2304 nganjëherë referohen si nota dupleks të zhveshur, ndërsa notat dupleks 2507 dhe 4501 referohen gjithashtu si nota superduplex 25Cr. Për shkak të përmbajtjes së tyre të ferritit, notat dupleks janë magnetike.

Çelik inox është një zgjedhje popullore dhe e përballueshme për një shumëllojshmëri të gjerë produktesh. Në fakt, gjysma e të gjithë çelikut inox të prodhuar përdoret në produktet që shohim, prekim dhe përdorim çdo ditë në shtëpitë, zyrat, spitalet dhe makinat tona. Këto produkte përfshijnë gjithçka, nga pajisjet e kuzhinës deri te trupat dhe kangjellat e makinave deri tek dekorimi arkitektonik. Por çfarë është saktësisht çeliku inox? Dhe cilët çelik inox përdoren më shpesh në produktet e përditshme? Për t'iu përgjigjur këtyre pyetjeve, le të shohim llojet më të zakonshme të çelikut inox dhe karakteristikat e secilit.

430-kalite-paslanmaz
430-cilesi-inox

Llojet e çelikut inoxështë një material i shumë llojeve dhe cilësive të ndryshme. Ky artikull do t'ju udhëzojë për ndryshimin midis dy llojeve më të njohura, SS316 dhe SS304.

Çelik inox është përdorur në industrinë e produkteve ushqimore për shumë vite dhe është plotësisht i licencuar. Është materiali i zgjedhur për ata që duan të arrijnë rezistencë ndaj korrozionit ose stabilitet të mjedisit duke përfituar nga vetitë natyrore të këtij metali.

Më i përdoruri nga çeliku inox dhe rezistent ndaj nxehtësisë, 304 ofron rezistencë të mirë korrozioni ndaj shumë gërryesve kimikë, si dhe mjediseve industriale. Çeliku inox 304 ka formueshmëri shumë të mirë dhe mund të saldohet lehtësisht me të gjitha metodat e zakonshme. 304/304L certifikuar dyfish.

Prodhimi origjinal inox filloi në 1910 në Krupp Ironworks në Gjermani dhe në 1912 u krijua një fabrikë amerikane pranë Newark, New Jersey. Dy nga aplikacionet më pak të njohura, por më interesante për çelik inox janë bërë nga materiali Krupp: i pari ishte një tank i projektuar nga koloneli J. Walter Christie në 1929; e dyta ishte një biçikletë eksperimentale e bërë nga koloneli RE. Edhe kjo është e vjetër. Këta pionierë treguan se çeliku inox premton edhe më shumë aplikime teknike.

Çelik inox është një term i përgjithshëm që përshkruan lloje të ndryshme të çelikut rezistent ndaj korrozionit. Ekzistojnë lloje të ndryshme, lloje dhe përfundime sipërfaqësore të çelikut inox të prodhuara për t'u përshtatur me mjedisin në të cilin do të aplikohet materiali. Çeliku inox është ideal ku forca, rezistenca ndaj temperaturës së lartë dhe/ose rezistenca ndaj korrozionit janë të rëndësishme.

Çeliku inox mund të përkulet ose të përkulet përpara dhe mbrapa në një formë të lakuar. Sipërfaqja përbëhet nga një shtresë e hollë e oksidit të kromit. Nuk duhet të gërvishtet ose të zhvishet për t'u mbrojtur nga korrozioni.

Çelik inox është një term i përgjithshëm për një familje të çeliqeve rezistente ndaj korrozionit. Ashtu si shumë zbulime shkencore, origjina e çelikut inox qëndron në një aksident aksidental. Në vitin 1913, Harry Brearley nga Sheffield, Angli, po hulumtonte zhvillimin e lidhjeve të reja të çelikut për përdorim në tytat e armëve - një studim i nxitur nga performanca e dobët e armëve britanike në Luftën e Boerit.

Paslanmaz çelik, en az %10 krom içeren bir çelik alaşımıdır. Çelikler, paslanmaz çeliği oluşturan ve esas olarak karbon, demir ve silikondan oluşan ana bileşendir.

Megjithëse çeliku inox është një grup metalesh të lidhura së bashku, vetitë e përzierjes shpesh ndryshojnë nga elementët e tij përbërës. Është rezistent ndaj korrozionit nga mishi, produktet e qumështit dhe perimet, por është i prekshëm ndaj sulmeve nga shumë kimikate.

Paslanmaz çelik, minimum %10,5 krom içeriğine sahip bir demir alaşımıdır.

Çelik inox është një zgjedhje e shkëlqyer për enët e gatimit, enët, lavamanët, rubinetat dhe sende të tjera rreth shtëpisë dhe vendit të punës. Shtimi i molibdenit përmirëson rezistencën ndaj korrozionit, veçanërisht ndaj klorureve dhe tretësve të tjerë industrialë. Çeliku inox 316L përdoret në industrinë farmaceutike dhe ushqimore ku shpesh është e nevojshme të minimizohet ndotja metalike.

Llojet e çelikut inox

Krahasuar me llojet e tjera të çelikut, çeliku inox është më rezistent ndaj ndryshkut. Por mos u mashtroni: çeliku inox nuk është plotësisht imun ndaj korrozionit ose ndryshkut. Ja çfarë e bën çelikun inox rezistent ndaj korrozionit dhe mënyrat më të mira për ta pastruar dhe për ta mbajtur atë të duket si i ri.

Faza e parë: shkrirja dhe rafinimi i çelikut inox. Hapi i dytë: preciziteti i derdhjes së çelikut inox. Hapi tjetër: akordim gjithëpërfshirës i performancës së çelikut inox. Faza përfundimtare: petëzimi i nxehtë, petëzimi, rrotullimi i ftohtë, trajtimi me nxehtësi dhe përfundimi.

paslanmaz-sac
fletë inox

Paslanmaz çelik, minimum yaklaşık %11 krom içeren demir bazlı bir alaşımlar grubudur:demirin paslanmasını önleyen ve ayrıca ısıya dayanıklı özellikler sağlayan bir bileşim.:Paslanmaz çeliğin farklı türleri veya alaşımları vardır. belirli özellikleri en üst düzeye çıkarmak için formüle edilmiştir: örn., güç veya korozyon direnci. Paslanmaz çelikler sadece aletlerde ve pişirme kaplarında değil, aynı zamanda lavabolarda ve cerrahi ekipmanlarda da bulunur.

Çelik inox është metal i prodhuar në fabrikë dhe përdoret në një sërë industrish, duke përfshirë automobila, pajisje dhe ndërtim. Çelik inox krijohet duke kombinuar kromin me karbonin dhe hekurin për të formuar një aliazh metalik.

nless çelik, minimum %10,5 krom içeren bir demir alaşımıdır. Çelikteki krom, metalin bütünlüğünü koruyan görünmez, korozyona dayanıklı bir film üretir. Pasif katman olarak adlandırılan bu koruma katmanı, daha fazla korozyonun çelik malzemeye yayılmasını önler.

Llojet e çelikut inox, ısı ve makine ile korozyona karşı dayanıklı olduğu bilinen bir paslanmaz çelik türüdür. Paslanmaz çelik, krom, karbon veya krom ve bazı durumlarda nikel içermeyen %60 demirden oluşur. Yüksek alaşım içeriğine sahip çeliğe paslanmaz çelik denir.

Çeliqet inox janë aliazhe hekuri me një minimum prej 10.5 krom. Elementë të tjerë aliazh shtohen për të përmirësuar strukturën dhe vetitë e tyre si formueshmëria, forca dhe qëndrueshmëria kriogjenike. Këto përfshijnë metale të tilla si nikeli, molibden, titani dhe bakri. Materiali është një çelik ferromagnetik. Një veçori që i bën këta çeliqe të identifikueshme në treg është lloji i përfundimit që i jepet materialit. Ka pesë përfundime të ndryshme sipërfaqësore: – Të pjekura ose të trajtuara me nxehtësi – Hiqja e kofshës – Pllaka Quarto – Pa përfundim ose bluarje 1D – Finim 2D ose pa bluarje – Jo 4 përfundim

Çeliku i kromit Krom dhe nikel për të formuar një film të padukshëm, ngjitës, rezistent ndaj konsumit të oksidit të kromit. Këto filma janë vetë-shërues - edhe nëse gërvishten ose hiqen nga zona të caktuara, ato riformohen brenda pak minutash dhe mbrojnë çelikun e pandryshkshëm. Pasivizimi heq hekurin e lirë nga sipërfaqja dhe krijon një shtresë oksidi ngjitëse që mbron çelikun nga korrozioni. Çeliqet inox ferrit - ferrit kanë një mikrostrukturë ferriti shumë të ngjashme me çelikun e zakonshëm të karbonit pasi ato janë lidhje hekur-krom me pak ose aspak nikel (2018).

Është një produkt që prodhohet me metoda të ndryshme prodhimi. Ne ju ofrojmë varietetet e shitura dhe të prodhuara në treg.

gabim: Përmbajtja është e mbrojtur !!
sqShqip