Spiralja e prerë në gjatësi

Gjatësia e rrotullës, prerja e gjatësisë së rrotullës, prerja e fletës së mbështjelljes, prerja e fletës së rrotullës Erdemir, fleta e galvanizuar e prerë në gjatësi, fleta inox e prerë në gjatësi, fleta e aluminit e prerë në gjatësi

Spiralja e prerë në gjatësi

Është linja e makinës e prodhuar për prerjen e fletëve të mbështjellura.

Fletët e mbështjelljes mund të priten në gjatësinë e dëshiruar në këto rreshta.

Kërkohen pajisje speciale për prerjen e fletëve metalike me veti të ndryshme.

Makina për prerjen e fletëve të mbështjelljes inox dhe makinat e fletëve të mbështjelljes së nxehtë kanë karakteristika të ndryshme.

Fleta mbështjellëse inox e prerë në gjatësi, fleta e mbështjelljes së galvanizuar e prerë në gjatësi dhe fleta e mbështjelljes së ftohtë e prerë në gjatësi mund të bëhet në të njëjtën fletë mbështjelljeje të prerë në gjatësi.

qendër shërbimi çelikutë vendosura në Linjë e hollë me fletë spirale e prerë në gjatësi Fleta e trashë spirale kërkon më shumë vëmendje dhe kujdes sesa linja e prerë në gjatësi.

Para së gjithash, megjithëse pesha e fletëve të mbështjelljes është mesatarisht 10 tonë, sa më e hollë të jetë trashësia e fletës, aq më i madh është tonazhi, por numri i proceseve do të rritet me rritjen e gjatësisë së fletës së spirales.

Natyrisht, kjo situatë do të reflektohet edhe në çmimet më të ulëta të llamarinës me mbështjellje. Prandaj, ka makina të ndryshme në linjën e prerjes në gjatësi të fletës së rrotullës.

Makina në linjën e prerë në gjatësi;

 • Karrocë ngarkimi në linjën e prerë në gjatësi të llamarinës së mbështjellë
 • çmbështjellës
 • Makinë për drejtimin e fletëve (drejton skajin e përdredhur të rrotullës)
 • Servo drive (Përdoret për të lëvizur fundin e fletës përpara)
 • Hekurosja dhe drejtimi i çarçafëve
 • Gropa e lakut të fletës (merr tensionin e fletës)
 • Gërshërë gijotinë (Prenë fletën e mbështjellë në madhësinë e dëshiruar)
 • Njësia e grumbullimit të fletëve të pllakave
 • Paketimi (Paketon fletët në formë pjate)
 • makinë rimbështjellëse letre dhe veshje pvc

       1. Karrocë për ngarkimin e fletëve

Në mënyrë që fleta e mbështjelljes të ngarkohet në linjën e prerjes së gjatësisë së bobinës, fletët e bobinës vendosen në këtë mjet horizontalisht ose vertikalisht sipas formës së linjës.

makinë ngarkuese të fletës së mbështjelljes, ngarkim i linjës së prerjes së fletës së mbështjelljes në gjatësi, prerja e fletës së mbështjelljes, linja e prerjes së fletës së mbështjelljes së pandryshkshme
makinë ngarkuese të fletëve të mbështjelljes, ngarkimi i linjës së prerjes së fletës së mbështjelljes, prerja e fletëve të mbështjelljes, linja e prerjes së fletëve të mbështjelljes inox, linja e prerjes së fletëve, kompanitë e prerjes së fletëve, prerja e fletëve

        2. Hapëse spirale

Hapja e gjatësisë së fletës së rrotullës ;

 • Kapaciteti mbajtës: 0.5 ton – 25 ton
 • Diametri i rrotullimit të rulit: 1000 mm- 2000 mm
 • Makinë shkulëse: Motor AC
 • Sistemi i drejtimit të rrotullës: Hidraulik
drejtues fletë mbështjelljeje, impiant për zbërthimin e fletëve të mbështjelljes, rregullim fletë mbështjelljeje, hekurosje fletë spirale, prerje fletë spirale, rregullim fletësh të galvanizuar, prerje të gjatësisë së fletës inox, mbështjellje fletë spirale
drejtues fletësh, pajisje për zbërthimin e fletës së mbështjelljes, drejtimin e fletës së mbështjelljes, hekurosjen e fletës së mbështjelljes, prerjen e fletës së mbështjelljes, drejtimin e fletës së galvanizuar, prerjen e gjatësisë së fletës inox, mbështjelljen e fletës së mbështjelljes

      3. Drejtues spirale

Rrotullues ndreqës; Është një metodë për të reduktuar sforcimet që ndodhin gjatë mbështjelljes së nxehtë ose të ftohtë të fletëve të mbështjellura duke i kaluar ato midis rrotullave nën presion. Janë makinat që drejtojnë deformimin e shkaktuar nga tensioni i fletës së bobinës duke aplikuar deformim.

     4. Roll Servo Drives

Servo drejton gjatësinë e makinës me saktësi, pa kufi në gjatësinë e makinës,
Ai ka avantazhe të tilla si të qenit i besueshëm dhe komunikimi midis shtypjes dhe makinës.Servo disqet janë një sistem që mund të punohet në mënyrë të sigurt për operacionet që do të kryhen.

      5. Hekurosja dhe drejtimi i fletëve me rrotulla

Pasi fletët e mbështjellë janë mbështjellë përsëri, ato janë të ekspozuara ndaj sforcimeve kur shpalosen sepse marrin atë formë. Kjo shkakton deformime në sipërfaqen e fletës dhe madje edhe thyerje të fletës. Thyerja e një fletë të mbështjellë nuk mund të kompensohet më vonë.

Rrotulloni flokët Nëse luhatet gjatë nisjes, është shumë e vështirë të zgjidhet ky problem. Me metodën e përmendur si hekurosja e fletëve, parandalohet formimi i valëzimeve dhe thyerjeve gjatë hapjes së fletës së mbështjellë. Hekurosja e fletëve janë makineri që punojnë me logjikën e deformimit plastik. Ndreqësit e linjës së prerjes së fletëve të mbështjelljes janë përgjithësisht ndreqës standardë, për drejtimin e fletës metalike me saktësi të lartë, duhet të specifikoni përpara se të porosisni prerjen e llamarinës.

       6. Loop Pit

Gropat e lakut janë gropa që zbresin në një thellësi prej rreth 5 metra deri në 8 metra.

Gjerësia e gropës së lakut është përgjithësisht 2200 mm, domethënë 2.2 metra.

Loop lug përdoret për të reduktuar diferencat në gjatësi dhe sforcimet e fletës që ndodhin sipas trashësisë së fletëve në linjat e prerjes së fletës së spirales dhe të prerjes në gjatësi të fletës së spirales.

Linja e prerjes së spirales dhe linja e prerë në gjatësi të fletës së mbështjelljes ka sasi të ndryshme të gropave të lakut. Arsyeja pse ka dy gropa me unazë në vijën e prerjes së fletës së mbështjelljes është për të reduktuar sforcimet në fletën e fshirë pas çarjes së fletës së spirales. Prandaj, ka një gropë me unazë në vijën e prerjes deri në gjatësi të fletës së spirales dhe dy gropa rrethore në vijën e prerjes së fletës së spirales.

        6. Gërshërë të mëdha gijotine

Fleta e mbështjelljes tani është linja e prerjes së llamarinës që e kthen atë në llamarina. Sistemi i prerjes së gijotinës, i cili mundëson prerjen e fletëve të mbështjellë në gjatësinë e dëshiruar, e kthen fletën në një pllakë në përmasat e specifikuara në mm.

Mund të themi se qethja e gijotinës është makina e fundit e linjës së prerjes së gjatësisë së rrotullës.

Pasi të pritet fleta e mbështjellë, ajo transferohet në zonën e stivimit ose paketimit.

         7. Njësia e grumbullimit të spirales

Është pjesa që siguron mbivendosjen automatike dhe të qetë të procesit të prerjes në gjatësi të llamarinës së mbështjellë.
Ai përbëhet nga grumbullimi i fletëve të pllakave, shiritave transportues, ashensorit hidraulik dhe aparaturave ndihmëse për rregullimin e fletëve të pllakave.

         8. Paketimi i fletës së rrotullës 

Pasi fletët e mbështjellë janë prerë në pjata, ato paketohen përpara dërgesës.

Opsionet e paketimit ndryshojnë sipas llojit të fletëve të pllakave.

Veshje mbrojtëse PVC ose mbrojtës letre mund të kërkohet për fletët e çelikut inox.

Fletët e pllakave të galvanizuara Përpiqet të mbrohet nga korrozioni atmosferik dhe kushtet e tjera të motit duke e mbështjellë në pako të veçanta që parandalojnë lagështinë.

gabim: Përmbajtja është e mbrojtur !!
sqShqip