Spiralja e prerë në gjatësi

Rulo boy açma , rulo boy kesme, bobin sac boy kesme, erdemir rulo sac boy kesme, galvaniz sac boy kesme, paslanmaz sac boy kesme, alüminyum sac boy kesme

Spiralja e prerë në gjatësi

Është linja e makinës e prodhuar për prerjen e fletëve të mbështjellura.

Fletët e mbështjelljes mund të priten në gjatësinë e dëshiruar në këto rreshta.

Kërkohen pajisje speciale për prerjen e fletëve metalike me veti të ndryshme.

Makina për prerjen e fletëve të mbështjelljes inox dhe makinat e fletëve të mbështjelljes së nxehtë kanë karakteristika të ndryshme.

Fleta mbështjellëse inox e prerë në gjatësi, fleta e mbështjelljes së galvanizuar e prerë në gjatësi dhe fleta e mbështjelljes së ftohtë e prerë në gjatësi mund të bëhet në të njëjtën fletë mbështjelljeje të prerë në gjatësi.

qendër shërbimi çelikutë vendosura në Linjë e hollë me fletë spirale e prerë në gjatësi Fleta e trashë spirale kërkon më shumë vëmendje dhe kujdes sesa linja e prerë në gjatësi.

Para së gjithash, megjithëse pesha e fletëve të mbështjelljes është mesatarisht 10 tonë, sa më e hollë të jetë trashësia e fletës, aq më i madh është tonazhi, por numri i proceseve do të rritet me rritjen e gjatësisë së fletës së spirales.

Natyrisht, kjo situatë do të reflektohet edhe në çmimet më të ulëta të llamarinës me mbështjellje. Prandaj, ka makina të ndryshme në linjën e prerjes në gjatësi të fletës së rrotullës.

Makina në linjën e prerë në gjatësi;

 • Karrocë ngarkimi në linjën e prerë në gjatësi të llamarinës së mbështjellë
 • çmbështjellës
 • Makinë për drejtimin e fletëve (drejton skajin e përdredhur të rrotullës)
 • Servo drive (Përdoret për të lëvizur fundin e fletës përpara)
 • Hekurosja dhe drejtimi i çarçafëve
 • Gropa e lakut të fletës (merr tensionin e fletës)
 • Gërshërë gijotinë (Prenë fletën e mbështjellë në madhësinë e dëshiruar)
 • Njësia e grumbullimit të fletëve të pllakave
 • Paketimi (Paketon fletët në formë pjate)
 • makinë rimbështjellëse letre dhe veshje pvc

       1. Karrocë për ngarkimin e fletëve

Në mënyrë që fleta e mbështjelljes të ngarkohet në linjën e prerjes së gjatësisë së bobinës, fletët e bobinës vendosen në këtë mjet horizontalisht ose vertikalisht sipas formës së linjës.

rulo sac yükleme arabası, rulo sac boy kesme hattı yüklemesi, rulo sac kesim, paslanmaz rulo sac kesim hattı
makinë ngarkuese të fletëve të mbështjelljes, ngarkimi i linjës së prerjes së fletës së mbështjelljes, prerja e fletëve të mbështjelljes, linja e prerjes së fletëve të mbështjelljes inox, linja e prerjes së fletëve, kompanitë e prerjes së fletëve, prerja e fletëve

        2. Hapëse spirale

Hapja e gjatësisë së fletës së rrotullës ;

 • Kapaciteti mbajtës: 0.5 ton – 25 ton
 • Diametri i rrotullimit të rulit: 1000 mm- 2000 mm
 • Makinë shkulëse: Motor AC
 • Sistemi i drejtimit të rrotullës: Hidraulik
rulo sac sürücü, rulo sac açma tesisi, rulo sac düzetlme, rulo sac ütüleme,rulo sac kesme, galvaniz sac düzeltme, paslanmaz sac boy kesme, rulo sac yeniden sarma
drejtues fletësh, pajisje për zbërthimin e fletës së mbështjelljes, drejtimin e fletës së mbështjelljes, hekurosjen e fletës së mbështjelljes, prerjen e fletës së mbështjelljes, drejtimin e fletës së galvanizuar, prerjen e gjatësisë së fletës inox, mbështjelljen e fletës së mbështjelljes

      3. Drejtues spirale

Rrotullues ndreqës; Është një metodë për të reduktuar sforcimet që ndodhin gjatë mbështjelljes së nxehtë ose të ftohtë të fletëve të mbështjellura duke i kaluar ato midis rrotullave nën presion. Janë makinat që drejtojnë deformimin e shkaktuar nga tensioni i fletës së bobinës duke aplikuar deformim.

     4. Roll Servo Drives

Servo drejton gjatësinë e makinës me saktësi, pa kufi në gjatësinë e makinës,
Ai ka avantazhe të tilla si të qenit i besueshëm dhe komunikimi midis shtypjes dhe makinës.Servo disqet janë një sistem që mund të punohet në mënyrë të sigurt për operacionet që do të kryhen.

      5. Hekurosja dhe drejtimi i fletëve me rrotulla

Pasi fletët e mbështjellë janë mbështjellë përsëri, ato janë të ekspozuara ndaj sforcimeve kur shpalosen sepse marrin atë formë. Kjo shkakton deformime në sipërfaqen e fletës dhe madje edhe thyerje të fletës. Thyerja e një fletë të mbështjellë nuk mund të kompensohet më vonë.

Rrotulloni flokët Nëse luhatet gjatë nisjes, është shumë e vështirë të zgjidhet ky problem. Me metodën e përmendur si hekurosja e fletëve, parandalohet formimi i valëzimeve dhe thyerjeve gjatë hapjes së fletës së mbështjellë. Hekurosja e fletëve janë makineri që punojnë me logjikën e deformimit plastik. Ndreqësit e linjës së prerjes së fletëve të mbështjelljes janë përgjithësisht ndreqës standardë, për drejtimin e fletës metalike me saktësi të lartë, duhet të specifikoni përpara se të porosisni prerjen e llamarinës.

       6. Loop Pit

Gropat e lakut janë gropa që zbresin në një thellësi prej rreth 5 metra deri në 8 metra.

Gjerësia e gropës së lakut është përgjithësisht 2200 mm, domethënë 2.2 metra.

Loop lug përdoret për të reduktuar diferencat në gjatësi dhe sforcimet e fletës që ndodhin sipas trashësisë së fletëve në linjat e prerjes së fletës së spirales dhe të prerjes në gjatësi të fletës së spirales.

Linja e prerjes së spirales dhe linja e prerë në gjatësi të fletës së mbështjelljes ka sasi të ndryshme të gropave të lakut. Arsyeja pse ka dy gropa me unazë në vijën e prerjes së fletës së mbështjelljes është për të reduktuar sforcimet në fletën e fshirë pas çarjes së fletës së spirales. Prandaj, ka një gropë me unazë në vijën e prerjes deri në gjatësi të fletës së spirales dhe dy gropa rrethore në vijën e prerjes së fletës së spirales.

        6. Gërshërë të mëdha gijotine

Fleta e mbështjelljes tani është linja e prerjes së llamarinës që e kthen atë në llamarina. Sistemi i prerjes së gijotinës, i cili mundëson prerjen e fletëve të mbështjellë në gjatësinë e dëshiruar, e kthen fletën në një pllakë në përmasat e specifikuara në mm.

Mund të themi se qethja e gijotinës është makina e fundit e linjës së prerjes së gjatësisë së rrotullës.

Pasi të pritet fleta e mbështjellë, ajo transferohet në zonën e stivimit ose paketimit.

         7. Njësia e grumbullimit të spirales

Është pjesa që siguron mbivendosjen automatike dhe të qetë të procesit të prerjes në gjatësi të llamarinës së mbështjellë.
Ai përbëhet nga grumbullimi i fletëve të pllakave, shiritave transportues, ashensorit hidraulik dhe aparaturave ndihmëse për rregullimin e fletëve të pllakave.

         8. Paketimi i fletës së rrotullës 

Pasi fletët e mbështjellë janë prerë në pjata, ato paketohen përpara dërgesës.

Opsionet e paketimit ndryshojnë sipas llojit të fletëve të pllakave.

Veshje mbrojtëse PVC ose mbrojtës letre mund të kërkohet për fletët e çelikut inox.

Fletët e pllakave të galvanizuara Përpiqet të mbrohet nga korrozioni atmosferik dhe kushtet e tjera të motit duke e mbështjellë në pako të veçanta që parandalojnë lagështinë.

gabim: Përmbajtja është e mbrojtur !!
sqShqip