Si është bërë fleta e galvanizuar me zhytje të nxehtë? – Çmimi me galvanizim të nxehtë Kg

sıcak daldırma galvaniz sac üretimi

Si është bërë fleta e galvanizuar me zhytje të nxehtë?

E galvanizuar me zhytje të nxehtë Flokët Çmimi Kg

Galvanizimi me zhytje të nxehtë, i shkurtuar si SDG, është bërë për të mbrojtur çelikun. Është e rëndësishme që materialet që do të përdoren në sektorë si automobila dhe ndërtimi të mos ndryshken për një kohë të gjatë. Këto materiale janë të veshura për t'i rezistuar korrozionit. Pas veshjes me zink, pamja e sipërfaqes, trashësia e veshjes, vetitë mekanike dhe sjelljet e korrozionit ndryshojnë. Në këtë mënyrë, materiali bëhet shumë më cilësor.

Para procesit të galvanizimit të nxehtë, është e nevojshme të përgatitet materiali. Pas përfundimit të procesit, materiali i miratuar nga kontrolli i cilësisë është gati për t'u dërguar. Hapat e procesit të galvanizimit janë si më poshtë:

sıcak daldırma galvaniz nedir
Çfarë është galvanizimi i nxehtë

Galvanizimi me zhytje të nxehtë

Degreasing

Për veshjen më të mirë të materialeve, sipërfaqja duhet të jetë e pastër. Nëse ka mbetje të padëshiruara mbi të, do të ketë vrazhdësi pas veshjes. Për këtë arsye, proceset e pastrimit të sipërfaqes aplikohen në material. Është e vështirë të acidifikohen substancat kimike si vaji dhe yndyrat në sipërfaqen e materialit. Për ta bërë këtë proces shumë më të lehtë, materiali futet në banjën e degreasimit. Falë këtij procesi, i cili quhet edhe banjë alkaline, shtresa e papastërtisë zhduket. Kripërat alkaline të përdorura gjatë heqjes së yndyrës shiten në formë pluhuri ose kristali. Përgatitet duke u tretur në ujë sipas udhëzimeve për përdorim.

Pastrim i sipërfaqes me acid

Nëse materiali ka ndryshk, ai nuk do të shkatërrohet duke hequr yndyrat. Shtresa e oksidit në metal do të parandalojë që hekuri të reagojë me zinkun gjatë galvanizimit. Për këtë arsye, ajo hidhet në banjën e acidit për të hequr qafe ndryshkun dhe shtresën e oksidit. Acidi klorhidrik përdoret për pastrimin e sipërfaqeve me acid. Vlera e acidit të pishinës matet në intervale të rregullta për të siguruar që ajo të mbetet në shkallën e dëshiruar. Hekuri i zhytur në pishinë mund të ndërveprojë me acidin. Për të mbrojtur hekurin, kur hyn, shtohet një frenues, i cili është një substancë që nuk ndikon në shpejtësinë e reagimit.

Materiali duhet të hiqet nga pishina ku hidhet në kohë. Kjo fazë galvanizoj veshja është e një rëndësie kritike. Nëse lihet shumë, mund të vërehen gërvishtje në sipërfaqe. Meqenëse niveli i ndryshkut në çdo material nuk është i njëjtë, ai duhet të montohet në varëse të ndryshme. Duhet të kontrollohet vazhdimisht gjatë gjithë aplikimit dhe materialet pa ndryshk duhet të hiqen nga banja. Punohet në temperaturë ambienti që të mos dalin gazra të dëmshëm nga banja me acid.

Shpëlajeni

Procesi i shpëlarjes bëhet për të pastruar acidin klorhidrik që mbetet në sipërfaqen e materialit. Materiali zhytet në një pishinë të mbushur me ujë dhe hiqet. Kështu, materiali përgatitet për fazën tjetër. Ky proces kërkon një kohë jashtëzakonisht të shkurtër, por duhet bërë me kujdes.

Banjë liri

Përpara galvanizimit çeliku Është zhytur në një banjë liri për të parandaluar ndryshkjen e sipërfaqes së saj. Gjatë galvanizimit të nxehtë, kërkohet një reagim i shpejtë midis hekurit dhe zinkut. Falë reagimit të shpejtë, fitohet një sipërfaqe më e lëmuar. Procesi i Lirit do të shkatërrojë gjithashtu mbetjet e mbetura në material pas proceseve të mëparshme. Pluhurat që ngjiten në sipërfaqen e materialit në banjën e lirit janë të dobishme gjatë galvanizimit. Në këtë mënyrë çelikue zinku reagon më lehtë.

Tharje

Pas procesit të lirit, fillon faza e tharjes. Kjo fazë është e rëndësishme për sa i përket sigurisë së punës. Nëse materiali nuk është tharë, ai mund të shpërthejë kur zhytet në pishinë. Shpërthimi do të shkaktojë reduktim të zinkut dhe ndotje të mjedisit. Gjatë periudhës së tharjes, tretësira e fluksit në material avullohet. Në këtë mënyrë, një shtresë e hollë fluksi mbetet në sipërfaqe.

Galvanizuar

Materialet, të cilat kanë kaluar me sukses proceset e përgatitjes dhe të miratuara nga kontrollorët e cilësisë për të qenë të përshtatshme për galvanizim, sillen në zonën e veshjes. Këtu, zhytet në pishinën e zinkut për një periudhë të caktuar kohore dhe mbulohet. Sa kohë do të qëndrojë materiali në pishinë do të llogaritet në varësi të peshës së tij dhe trashësisë së murit.

Që të ndodhë veshja, materiali duhet të qëndrojë në pishinë derisa temperatura të arrijë temperaturën e banjës. Gjatë veshjes së materialit, në sipërfaqen e pishinës formohen kimikate nga proceset e mëparshme dhe një shtresë e hollë oksidi. Mbetjet në sipërfaqe duhet të hiqen përpara se të nxirret materiali. Kështu, cilësia e veshjes së marrë nuk ulet.

Ftohje-Dalje

Galvanizimi Pasi të nxirret materiali i përfunduar nga banja, i cili arrin 400 gradë, ai fillon të ftohet me shpejtësi. Ulja e temperaturës bën që mbulesa e zinkut në sipërfaqe të trashet. Ftohja mund të bëhet në ujë, ajër ose vaj. Nëse ftohja do të bëhet në ajër, mjedisi duhet të jetë pa pluhur. Përndryshe, ky aplikacion nuk do të japë rezultate të mira. Procesi i ftohjes me ujë siguron ftohje shumë të shpejtë. Në këtë rast, vrazhdësia ndodh në sipërfaqe. Nëse dëshironi një sipërfaqe shumë të lëmuar, ftohja në ujë nuk duhet të bëhet. Megjithatë, ftohja e pjesshme me ujë mund të aplikohet duke ftohur pjesën me ujë dhe ajër. Në këtë rast, sipërfaqet e brendshme dhe të jashtme të pjesës do të kenë një pamje me shkëlqim.

Qëllimi i shuarjes është të sigurojë një ngjitje më të mirë të veshjes me materialin. Veshja do të jetë më e lëmuar nëse i shtoni pak sapun dhe vaj në ujë. Kripërat gërryese nga shtresa e fluksit mund të hyjnë në ujin e përdorur, kështu që duhet të ndryshohet shpesh.

E zhytur në nxehtësi Galvanizuar Çmimi Kg

Çmimi i zinkuar me zhytje të nxehtë për kg Përcaktohet në varësi të llojit të materialit dhe proceseve që do të zbatohen. Mund të ketë luhatje të çmimeve në varësi të lëvizjeve të kursit të këmbimit dhe kërkesës së tregut. Ju mund të merrni një çmim kilogrami sipas trashësisë së murit të materialit tuaj. Nëse dëshironi të mbulohet një sasi e lartë materiali, çmimi i kilogramit do të jetë më i përballueshëm. Mund të na kontaktoni për të marrë informacion rreth çmimit.

gabim: Përmbajtja është e mbrojtur !!
sqShqip