Çfarë është fleta e mbështjellë në nxehtësi?

10 mm sac fiyatları, sıcak haddelenmiş sac fiyatları, hot rolled steel price, siyah sac fiyatları

Çfarë është fleta e mbështjellë në nxehtësi?

fletë e mbështjellë e nxehtë pse? Vlerësohet se shpikësi i rrotullimit të nxehtë është Leonardo Da Vinci. Dihet se Leonardo Da Vinci ka vizatime që lidhen me të. Por dihet se për herë të parë u krijua në Angli në 1590 për të prodhuar shufra çeliku sipas kërkesës për hekur belg. Për të marrë produkte të sheshta, u krijua fabrika e parë e rrotullimit në vitin 1670, një fabrikë e quajtur pllaka Pontypool në Angli. Qëllimi ishte prodhimi i llamarinës për të bërë kanaçe të holla prej kallaji, pra ambalazhe të konservuara.

ÇELIK I NDËRTUAR NË NxeHTË

Siç sugjeron emri, "çeliku i petëzuar në nxehtësi" i referohet procesit të rrotullimit të çelikut duke formuar çelikun me ngrohje. Çeliku ekspozohet ndaj temperaturave të larta mbi 540 °C, që është mbi temperaturën e rikristalizimit. Ky proces ngrohjeje lehtëson përpunimin e çelikut. Për më tepër, fletë e mbështjellë e nxehtë Krahasuar me petëzimin e ftohtë, qëndrueshmëria e çelikut të petëzuar në nxehtësi është më e vogël se e mbështjellë në të ftohtë.

Pas procesit të rrotullimit të nxehtë, çeliku lihet të ftohet në temperaturën e dhomës. Ftohja me ujë pas rrotullimit të nxehtë do të bëjë që çeliku të ngurtësohet dhe shtrihet. Kjo situatë shkakton thyerje të brendshme dhe të jashtme të çelikut.

fletë e mbështjellë e nxehtë Ato janë të lehta për tu trajtuar dhe të buta. Ato mund të përdoren në mënyra të ndryshme me veçorinë e tyre të lehtë të saldimit. Konstruksioni prej çeliku është gjithashtu një zgjedhje e mirë për fabrikimin e çeliqeve strukturorë si trarët metalikë dhe binarët e trenit.

 

10 mm sac fiyatları, sıcak haddelenmiş sac fiyatları, hot rolled steel price, siyah sac fiyatları
Çmimet e fletëve 10 mm, çmimet e fletëve të nxehtë, çmimet e llamarinës së nxehtë, çmimet e fletëve të zeza
gabim: Përmbajtja është e mbrojtur !!
sqShqip