Arkivat e etiketave: çelik üretimi

Si prodhohet çeliku?

Si prodhohet çeliku? Metodat e prodhimit të çelikut dhe çelikut u përmirësuan ndjeshëm me fillimin e nevojës për prodhim industrial në fund të viteve 1800. Megjithatë, metodat e reja ende mbështeten në përdorimin e oksigjenit për të reduktuar përmbajtjen e karbonit në hekur. Sot, prodhimi i çelikut përdor materiale të ricikluara, skrap, si dhe lëndë të para tradicionale si mineral hekuri, qymyr dhe gur gëlqeror. Prodhuesit e çelikut zakonisht kanë dy […]

gabim: Përmbajtja është e mbrojtur !!
sqShqip