Alçıpan Duvar Profili İmalatı
Alçıpan duvar profili imalatı hazırladığımız galvaniz profiller birçok alanda kullanılan malzemelerdir. İç cephe uygulamalarında, prefabrik yapılar imal edilirken, bölme duvar yapımında kullanışlı olmaktadır. Bu malzeme kullanılarak çatı ve duvarlara izolasyon ve kaplama yapılabilir.
Alçıpan duvar profili son derece dayanıklıdır. Ekonomik olması sayesinde büyük alanlarda kullanmak için tercih edilebilir. Elektrik ve sıhhi tesisat gibi görünmesi istenmeyen malzemeleri gizlemenize olanak sağlar. Bu özelliği sayesinde dekoratif bir görünüm elde etmenizi sağlar. Boyanarak dekorasyonunuza kolaylıkla uyum sağlar.
Duvar C50 Profili İmalatı
Duvar C50 profili iç mekan bölme, giydirme duvar ve şaft duvar uygulamalarında metal taşıyıcı iskeleti 50 mm olarak ayarlanarak kullanılır. Duvar U profillerinin içine geçirilerek uygulama yapılır. Daha sonra alçı levha uygulanır. Giydirme duvar yaparken profilin tek yüzüne vidalama yapılması yeterlidir.
Kısa sürede montaj edilebilir. Aynı şekilde sökülmesi de kolaydır. Duvarlarda yer kaybına neden olmaz. Tuğla yapılara oranla 9 kat daha hafiftir. Bu sayede binanın esnek olmasını sağlar. Deprem gibi şiddetli bir sarsıntıda hemen kırılmaz. Duvar C profili kullanıldığı alanda sesi ve ısıyı izole eder. Yangına karşı dayanıklıdır. Farklı alanlarda kullanılmak üzere istenilen boyda üretimi yapılabilir.
Duvar U50 Profili İmalatı
Duvar U50 profili metal taşıyıcı iskeleti görevinde 75 mm olarak ayarlanıp kullanılır. Duvar C profilinin ve bölme duvarın dengede olmasını sağlar. Alçı levha duvar yapımında zemin ve tavanın birleştiği yere uygulanır. EN 14195 kalite standardının gerekliliklerine uygun olarak üretilir. Hafif bir malzeme olduğundan kullanıldığı binaya fazla yük bindirmez.
Duvar Köşe Profili İmalatı
Duvar köşe profili galvanizli malzemeden imal edilir. Bu nedenle galvaniz kaplamanın avantajlarına sahiptir. Korozyona dayanıklı olduğundan iç mekânların yanı sıra dış mekanlarda da kullanabilir. Kullanıldığı alanda herhangi bir hasar olmaması için koruma sağlar. Köşelerde dik bir görünüm elde etmek için uygulanabilir. 0,35 ve 0,45 mm et kalınlığına sahip malzeme üretilebilir.
Duvar C ve Duvar U Profil Uygulaması Nasıl Yapılır?
Duvar C ve duvar U profilleri birbirlerinin tamamlayıcılarıdır denebilir. Uygulanma için öncelikle lazermetre ile mekânın ölçüleri alınır. Bölme duvar uygulaması yapılacaksa öncelikle konumu belirlenir. Duvar U profilin sabitleneceği hat çırpı ipiyle döşemeye sabitlenir. Döşemedeki işaretten faydalanılarak şakul ile tavana işaret koyulur. Duvarın uzunluğuna karar verdikten sonra U ve C profiller istenilen ölçüde kesilir. C profilleri tavan yüksekliğinden 1 cm kısa kesilerek montaj sırasında kolaylık sağlanır.
Montaj işlemine geçmeden önce profillerin altına ses yalıtımı sağlayan bantlar yapıştırılır. 60 cm aralık verilerek kaç adet C profil kullanılacağı hesaplanır. Seramik ve mermer gibi malzemelerle kaplanacak yerler için bu aralık daha az olmalıdır. Plan aşaması tamamlandıktan sonra montaja başlanabilir. İlk olarak U profiller döşeme ve tavana vidalar yardımıyla sabitlenir. 60 cm’de bir vidalama yapılır. Daha sonra C profilleri takılmaya başlanır. İlk C profili sabitlendikten sonra diğerleri U profillerin arasına döndürülerek takılır. Daha sonra corex uygulaması yapılacağından C profiller U profillere sabitlenmez.