Бетонски трапез Истанбул

beton-altı-trapezi-istanbul

Бетонски трапез Истанбул

Бетонски трапез Истанбул може да се произведува во различни форми. Најпосакувани форми

27/200 бетонски трапез

38/151 бетонски трапез

60/940 бетонски трапез

75/750 бетонски трапез

се случува.

 

ПОД БЕТОН ТРАПЕЗ ИСТАНБУЛ

Бетонски трапез истанбул Треба да се постави на горниот дел од структурата нормално на насоката на зракот.

На отворените површини на зградата треба да се постави бетонска челична плоча. Треба да се одреди дебелината и висината на плочата од челичен лим од бетонска покривка. Бетонските заптивни челични лимови, кои служат и како калапи, генерално се поставуваат со виткање и заварување на листови од 2 mm, 2,5 mm, 3 mm на 90 степени.

Трапезоидниот лим мора да се прицврсти на челичната конструкција откако сите отворени површини ќе бидат покриени со бетонска покривка од челичен лим, кој се поставува на горниот дел од конструкцијата. Правилниот материјал што треба да се користи овде е шајка.

Ноктот за обетка се заварува со создавање на електричен лак на трапезоидна челична конструкција без користење на електродна жица или гас, со специјална машина за заварување.

beton-altı-trapezi-istanbul
бетон-под-трапез-Истанбул

Карактеристики на бетонски трапез

Бетонски трапез истанбул Тој е еден од најважните елементи на структурите. Во однос на издржливоста на конструкцијата, ги поврзува оските во хоризонтална и вертикална насока во челичната конструкција по подот. Иако се користи како елемент за обложување на површината, се претпочита и за осветлување на главната структура.

Димензии на бетонски трапез

Бетонски трапез 60/940 форма, кој го произведуваме во неколку различни форми, може да се претпочита и за меѓукатни подови во станбени згради, меѓукатни подови во индустриски згради, канцелариски или мезанин на плоштадот, магацински или магацински мезанин. Во статичките студии извршени според оптоварувањата во областа каде што ќе се користи, треба да се пресмета и растојанието на гредите и да се одредат соодветни дебелини на трапезоиден челичен лим. Нашиот совет до нашите клиенти е да ги направат правилно статичките пресметки на вашите конструкции и да нарачаат трапезоиден лим.

Бетонски трапезен лим нашата форма е наведена како 60/940.
60 mm е мерењето на висината од подот од галванизиран челичен лим.
Ако големината од 940 mm е трапезоидна, мерната површина е нето затворање.
Областа за нето затворање значи оска на која трапезоидниот лим е поставен на другата палуба бетон во склопови еден до друг.
Со други зборови, кога 2 листа се поставени еден до друг, се покрива површина од 188 cm.
Нашиот трапезоиден лист 60/940 само со мрежа за затворање од 94 cm е произведен од ролни широки 1250 mm.

38/151/76 Бетонски трапез истанбул

38/151-76 трапезоиден лим цени под бетон,

38/760 технички цртеж на бетонски трапезоиден лист,
38/151 нанесување на трапезоиден лим под бетон,
38/766 трапезоиден лим за производство под бетон,
38/760 компанија за подземни трапезоидни листови,
38/151 трапезоиден лим под бетонски гебзе,
38/151 трапезоиден лим под бетон Истанбул
38/151/76 под-бетон трапезоиден лим е широк 76 cm.

грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик