Бетонски трапез

27-200 beton trapezi

Бетонскиот трапез е направен од галванизиран лим. Структурата на трапезоидот се појавува кога валаниот поцинкуван лим ќе се обликува со тоа што ќе го помине низ формата. Трапезоиден лим под бетон може да се произведува во различни форми. Овде одлучувачки фактор е длабочината на чекорот и растојанието на под-бетонскиот трапез. Генерално се произведува од валванизиран лим од 0,70 mm. Тежината на бетонски трапезоиден лим од 0,70 mm е околу 6,7 kg/mt. Бетонски трапезоидни плочи од 0,70 mm, наречени минус толеранција, може да се спуштат до 0,67 mm. Најпосакувани форми

27/200 бетонски трапез

38/151 бетонски трапез

60/940 бетонски трапез

75/750 бетонски трапез

се случува.

 

ПОД БЕТОН ТРАПЕЗ

Бетонскиот трапез треба да се постави на врвот на конструкцијата нормално на насоката на гредата.

На отворените површини на зградата треба да се постави бетонска челична плоча. Треба да се одреди дебелината и висината на плочата од челичен лим од бетонска покривка. Бетонските заптивни челични лимови, кои служат и како калапи, генерално се поставуваат со виткање и заварување на листови од 2 mm, 2,5 mm, 3 mm на 90 степени.

Трапезоидниот лим мора да се прицврсти на челичната конструкција откако сите отворени површини ќе бидат покриени со бетонска покривка од челичен лим, кој се поставува на горниот дел од конструкцијата. Правилниот материјал што треба да се користи овде е шајка.

Ноктот за обетка се заварува со создавање на електричен лак на трапезоидна челична конструкција без користење на електродна жица или гас, со специјална машина за заварување.

 

beton altı trapez sac ağırlıkları, beton altı sacı, beton altı sac uygulama, beton altı trapez sac ölçüleri, beton altı çelik uygulama, deck trapez sac, deck sacı, beton altı deck sacı
под бетонски трапезоиден лим тежини, под бетонски лим, под нанесување на бетонски лим, под бетонски трапезоиден лим димензии, под бетонски челик апликација, трапезоиден лим од палубата, лим од палубата, под бетонска палуба

Бетон трапез Својства

Бетонскиот трапез е еден од најважните елементи на конструкциите. Во однос на издржливоста на конструкцијата, ги поврзува оските во хоризонтална и вертикална насока во челичната конструкција по подот. Иако се користи како елемент за обложување на површината, се претпочита и за осветлување на главната структура.

Димензии на бетонски трапез

Бетонски трапез 60/940 форма, кој го произведуваме во неколку различни форми, може да се претпочита и за меѓукатни подови во станбени згради, меѓукатни подови во индустриски згради, канцелариски или мезанин на плоштадот, магацински или магацински мезанин. Во статичките студии извршени според оптоварувањата во областа каде што ќе се користи, се пресметуваат и растојанијата меѓу гредите и соодветниот трапезоиден челик косата дебелината треба да се одреди. Нашиот совет до нашите клиенти е да ги направат правилно статичките пресметки на вашите конструкции и да нарачаат трапезоиден лим.

Нашата форма на бетонски трапезоиден лист се нарекува 60/940. 60 mm е мерењето на висината од подот од галванизиран челичен лим. Неговата големина од 940 mm е мерење на нето површината за затворање. Областа за нето затворање значи оска на која е поставен трапезоидниот лим на другата палуба бетон во склопови еден до друг. Со други зборови, кога 2 листа се поставени еден до друг, се покрива површина од 188 cm. Нашиот трапезоиден лист 60/940 само со мрежа за затворање од 94 cm е произведен од ролни широки 1250 mm.

38/151/76 Бетонски трапезоиден лим 38/151-76 Цени за бетонски трапезоиден лим, 38/760 Технички цртеж за бетонски трапезоиден лим, 38/151 Апликација за бетонски трапезоиден лим, 38/78660, 38/760, лим фирма, 38/151 подбетонски трапезоиден лим во гебзе, 38/151 подбетонски трапезен лим истанбул 38/151/76 подбетонски трапезоиден лим во широчина 76 cm.

грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик