R260 Ray Çelik Profili

R260 Ray Çelik Profili Ağırlıkları Ray Tipi kg/mt ·         33 E1 33,47 ·         46 E2 46,27 ·         49 E1 49,39 ·         UIC49 49,43 ·         50 E4 50,17 ·         UIC 50 50,46 ·         R50 ,P50 51,8 ·         54 E4 54,31 ·         UIC54 54,43 ·         54 E1 54,77 ·         60 E2 60,03 ·         60 E1 60,21 ·         […]

Производство на кабини за земјотреси

deprem kabini

Производство на кабина за земјотреси Кабината за земјотреси е челична конструкција која се состои од челични столбови, греди и панели. Лесно може да се инсталира во итен случај без потреба од тешка опрема. Ова е модуларна кабина со монтажни панели изградени да издржат земјотреси. Нашите производи ги користат локалните власти и организациите за помош при катастрофи во програмите за подготвеност за итни случаи. Кабини за земјотреси, едносемејни, повеќесемејни […]

безбедносни бариери на автопатот

Galvanizli çelik yol bariyeri

Otoyol güvenlik bariyerleri Otoyol güvenlik bariyerlerinin tüm yol kullanıcıları için paha biçilmez bir gücenlik sağlar. Otoyol Güvenlik bariyeri , tüm yol kullanıcıları için değerli koruma sağlayan sistemlerle karayolu sektörü için kilitdir. Güvenlik bariyerleri gibi pasif koruyucu cihazların önemi yol kullanıcıları tarafından genellikle gözden kaçırılabilir, ancak otoyol tasarımcıları tarafından iyi anlaşılır. Hatalı bir aracı tekrar yola […]

Хемиска структура на челик А516 класа 70

ASTM A516 kalite çelik mekanik özellikleri

Хемиска структура на челик A516 степен 70 ASTM A516 степен 70 е стандардна спецификација за јаглероден челик. Се користи во резервоари за масло и садови под притисок и ја зголемува цврстината на челикот за време на заварувањето. Постојат четири различни степени на челик А516, вклучувајќи го и одделение 70, најшироко користен. Максималната дебелина на плочите зависи од нивниот состав и барањата за механички својства. Од калем […]

Производство на патни бариери од галванизиран челик

Galvanizli çelik yol bariyeri

Производство на патни бариери од галванизиран челик Линиите за производство на патни бариери од галванизиран челик можат да формираат различни сообраќајни бариери. Линијата вклучува неколку засебни компоненти: фидер, размотувачка, исправувач, преса за удирање, клипер и сложувач. Овие компоненти работат заедно за да создадат различни форми и големини, што го олеснува прилагодувањето на бариерата за да ги исполни вашите спецификации. Патна бариера од галванизиран челик Стандардната патна бариера во Турција, […]

ASTM A516 квалитетен челик 

ASTM A516 kalite çelik mekanik özellikleri

ASTM A516 Grade Steel Постојат многу фактори кои треба да се земат предвид при нарачка на ASTM A516 grade 70 челик. Важно е да се напомене дека постојат многу различни димензионални барања за овој материјал. Дебелината исто така може да варира. Општо земено, ќе сакате да нарачате нормализирање на вашата челична плоча. Можете исто така да нарачате ослободување од стрес за подебели плочи. Ако не сте сигурни што ви треба, мелницата ќе […]

Производство на патни бариери

çelik yol bariyeri imalatı

Изработка на патни бариери Производната линија за производство на бариери на патиштата ќе вклучува хидрауличен размотувач, патна количка, систем за нивелирање и уред за хидраулично смолкнување. Системот, исто така, ќе вклучува обликувана машина за хидраулична преса 315T, станица за дупчење и машински дел за формирање ролна. Посебен електричен контролен кабинет ќе го надгледува целиот производствен процес. Подолу е детален преглед на компонентите на линијата за производство на оградата […]

Димензии на заштитната ограда на автопатот

çelik yol bariyeri üretimi

Димензии на заштитните огради за автопат Големините на заштитните огради на автопатот се важни за безбедноста на автопатот. Овој материјал е дизајниран да го издржи ударот на возилото, но сепак е естетски пријатен. Различни стилови на челични заштитни огради за автопат се достапни во различни стилови и материјали. Столбот е уште еден важен дел од системот за безбедност на патиштата и може да биде направен од челик или дрво. Овие столбови се користат за одредување на јачината на системот за челична ограда на автопатот […]

EN 10028-2:2017 P235GH Квалитетна челична плоча Што е принос и цврстина на истегнување?

p235gh mekanic özellikleri

EN 10028-2:2017 P235GH Kalitesi Çelik Levha Akma ve Çekme Dayanımı Nedir? P235GH, basınçlı kaplarda kullanım için EN tarafından belirtilen, düşük karbonlu alaşımlı bir çeliktir. Genellikle basınçlı kaplar, tanklar ve kazanlar dahil olmak üzere basınçlı kap ekipmanının yapısal bileşenleri için kullanılır. Mükemmel plastisite, tokluk ve soğuk bükme ve kaynak özelliklerine sahiptir. Ancak, daha pahalı, yüksek mukavemetli […]

P355NL1 Кои се неговите хемиски својства?

P355NH çelik kalitesi kimyasal analizi

P355NL1 Кои се неговите хемиски својства? Можеби се прашувате какви се хемиските својства на P355NL1. Кога ќе го погледнете составот на челикот, тоа е јаглероден челик со висока цврстина на истегнување. Постојат многу видови на челик. Има 12 различни серии и околу 350 различни варијанти, секоја со свои карактеристики. Ако ви требаат повеќе информации за овие челици, продолжете да ја читате оваа статија. […]

грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик