ИСТАНБУЛ ТАВАН Ц ПРОФИЛ ПРОИЗВОДСТВО

istanbul-asma-tavan-c-profili-imalat

ИСТАНБУЛ ТАВАН Ц ПРОФИЛ ПРОИЗВОДСТВО

Производство на таван в профил во Истанбул Се прави помеѓу 0,40 mm и 0,70 mm. Профилите на суспендирани тавани и профилите на таванот од гипс картон c се истите производи. Ние правиме профили на спуштен таван во нашата работилница лоцирана на анадолската страна на Истанбул.

КАРАКТЕРИСТИКИ на висечки таван од гипсени плочи

 • Може да се произведува во претпочитани големини според проектот.
 • Може да се користи на таваните на канцеларијата и целиот ентериер.
 • Не пренесува многу оптоварување на системот на зградата поради лесното склопување и лесен профил.
 • Поради својата флексибилност, тој е отпорен на земјотреси и слични потреси.
 • Обезбедува удобност при криење на други инсталациски производи како што се техничка инсталација и електрична, водовод.
 • Гипс картон спуштен таван m2 оптоварување 20 kg/m2
 • Материјалите за спуштен таван од гипс картон се претпочитаат првенствено за топлинска, звучна и пожарна изолација.
 • m на бетонски таван2 оптоварување на гипс 35 kg/m2

 

МАТЕРИЈАЛИ ЗА ВИСЕНИ ТАВАНСКИ МАТЕРИЈАЛИ НА ГИПСКАРН

ПРОФИЛ НА ТАВАН Ц – ПРОФИЛ НА ТАВАН В

ДИМЕНЗИИ НА ПРОФИЛ НА ТАВАН В: 27*60*27 ММ

ДЕБЕЛИНА НА ЛИСТ: 0,50 ММ 1 МТ: 0,487 КГ ~

ДЕБЕЛИНА НА ЛИСТ: 0,60 ММ 1 МТ: 0,584 КГ ~

ДОЛЖИНА НА ПРОФИЛ: 3.000 MM – 4.000 MM

Дебелина на поцинкуван лим: 0,50mm – 0,60mm
Мерач на профил на таванот C Тежина: 0,483kg – 0,580kg

Профили и додатоци на листови од гипс картон; Тие се галванизирани профили на лимови кои се користат во производството на спуштени тавани, преградни ѕидови и системи за покривање на ѕидови.

Дебелина на материјалот од галванизиран лим со профил на спуштен таван C (мм): 0,50 mm / 0,60 mm

Отворен C профил Тежина кг/метар: 0,483 / 0,579

Drywall C профил Парче/пакет за пакување: 12/12

 

 • Профил на таванот C 60

 • Димензии: 27х60х27мм
 • Должина L (cm): 300
 • Дебелина (мм): 0,50
 • Информации за пакетот (парчиња): 12
 • Информации за пакетот (мт): 36
 • Профил на таванот C 75

 • Должина L (cm): 300
 • Дебелина (мм): 0,60
 • Информации за пакетот (парчиња): 12
 • Информации за пакетот (мт): 36
 • Профил на таванот C 100

 • Должина L (cm): 300
 • Дебелина (мм): 0,50мм – 0,70мм
 • Информации за пакетот (парчиња): 12
 • Информации за пакетот (мт): 36

ДИМЕНЗИИ НА ПРОФИЛ НА ТАВАН В

Димензии (мм) 27 x 60 x 27 mm
Дебелина (мм) 0,40мм – 0,60мм
Должина (мм) 3000 мм
Пакување (парчиња / вратоврска) 12 ЕЕЗ / вратоврска

 

Производство на профил на гипс картон на таванот C, Може да се произведува во различни големини, освен стандардната големина од 3 m, на барање. Удобно на сите тавани Профил на гипс картон на таванот C достапни.

Профили на гипс картонима широк опсег на апликации.

Области за употреба на профили на гипс картон

 • Проветрување на згради, системи за климатизација,
 • Процеси на изолација и обложување на технички системи
 • Покрив, обложување на фасади, изградба на преградни ѕидови за канцеларии
 • Профили на гипс картон во покривање на таванот, преграда и конструкција на завеси
 • Изградба на профили на спуштен таван и системи за спуштен плафон
 • ПВЦ профил на лист за поддршка
 • Профилите на гипс картон се користат и во производството на монтажни згради, ѕидни и тавански облоги на монтажни згради.
 • Во внатрешни преградни ѕидови и тавански облоги на згради
 • Во изградбата на преградни ѕидови и висечки тавани на продавници
 • При дизајнирање на витрински прегради и витрини се користат профили на суспендиран таван и профили од гипс картон.

КАРАКТЕРИСТИКИ НА ПРОФИЛОТ НА гипс картон (Профил на гипс картон на таванот C)

 •  Гипс картон (Гипс картон) е отпорен на негативни надворешни фактори со леснотијата на делење и монтажа на ѕидови.
 • Обезбедува технички инсталации. Ph вредноста на Drywall е иста како и човечкото тело. Drywall не произведува бактерии.
 • Додека оптоварувањето m2 во ѕидната преграда од гипс картон (гипс картон) е 35 kg/m2, товарот m2 на ѕидот од тули е 300 kg/m2.
 • Обезбедува предности од времето и трудот со лесното и брзо склопување.
 • Преградниот ѕид од гипс картон (гипс картон) не предизвикува отпад бидејќи може да се исече до саканата големина како и неговата способност да се обликува.
 • Системите за профили на гипс картон и системите за профили на спуштени тавани, кои се 9 пати полесни од тули, се и економични и отпорни на природни катастрофи како земјотреси.
 • Системите за профили на гипс картон може да се претпочитаат за пожарна изолација на зградите.
 • Системите за профили на гипс картон и профилните системи на спуштени тавани се погодни за топлинска и пожарна изолација бидејќи не се запаливи.

Видови на гипс картон на профилот на таванот C

• Декоративен спуштен таван гипс картон
• Гипс картон на таванот
• Водоотпорен drywall
• Внатрешна декорација drywall
• Огноотпорен drywall
• Drywall се користи во суви подови
• Гипс картон отпорен на звук и пожар
• Тавани од гипс картон отпорни на вода и оган

Истанбулски таван C профили

Системите за профили за суспендирани тавани се користат како носачи во изградбата на висечки тавани.

Области за користење на профилот на висечки таван C:

 • Системите на профили на прегради на гипс картон
 • Системите на профили на суспендиран таван

Димензии на профилот на таванот C и број на лозја:

 • 0,40 mm таван C Профил Димензии на производство

 • Дебелина: 0,40 мм
 • Ширина: 60 мм
 • Висина: 27 мм
 • Должина: 3000 mm
 • Пакување: 12 парчиња/вратоврска
 • 0,45 mm таван C Профил Димензии на производство

 • Дебелина: 0,45 мм
 • Ширина: 60 мм
 • Висина: 27 мм
 • Должина: 3000 mm
 • Пакување: 12 парчиња/вратоврска
 • 0,50 mm таван C Профил Димензии на производство

 • Дебелина: 0,50 mm
 • Ширина: 60 мм
 • Висина: 27 мм
 • Должина: 3000 mm
 • Пакување: 12 парчиња/вратоврска

Истанбулски таван C профил Карактеристики на производниот производ

Произведен од поцинкуван лим и поцинкуван слој со дебелина од 100 gr/m2 или 140gr/m2 се претпочита. Профилите на спуштен таван c може да се користат и во ѕидни панели.

Истанбул таванот C профил на КОРИСТЕЊЕ ОБЛАСТИ

Спуштени тавани и завесни ѕидови создадени со системи од гипс картон во затворен простор.

Профили на таванот U
Име на производот Дебелина (мм) Ширина на основата (мм)           Висина на крилото (мм)
Профил U со суспендиран таван 0,35мм – 0,45мм – 0,55мм     27 мм           27×27

Профили на таванот C

Име на производот Дебелина (мм) Ширина на основата (мм)       Висина на крилото (мм)
Профил на висечки таван C 0,40мм – 0,45мм – 0,50мм 60 мм       27

 

 

Во конструкцијата на металниот скелет се претпочитаат профили од таванот Истанбул C, со што се обезбедува стабилност на гипс картон во внатрешните висечки тавани на зградите или во изградбата на преградните ѕидови. Со поцинкуваниот лим што се користи при изработка на профилот на спуштен таван, се преземаат мерки на претпазливост против корозија и влага. Кога го монтирате профилот U на таванот во Истанбул, доволно е да го навртувате на површината на drywall. Инсталирањето на профилот на спуштен плафон в е многу лесно. Може да се расклопи. Со оглед на тоа што гипсните тавански профили може лесно да се сечат, тој има помалку трошење.

 

 • Тој е галванизиран на топло за да се заштити од корозија и влага.
 • Претпочитаната дебелина на галванизиран лим е 0,50 mm.
 • При изработка на спуштен таван c профил има шари на страничната и основната површина. Обрасците на профилот на спуштен таван c исто така помагаат профилот да не се лизга и лесно да се склопи.
грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик