Notat e fletës së anijes

Notat e fletës së anijes

Llamari i anijes dhe materiale të tjera çeliku janë ndër materialet e përdorura në ndërtimin e anijeve. fletët e anijeve po vjen. I gjithë konstruksioni i një anije është bërë prej çeliku. Çeliku është lënda e parë më e rëndësishme për ndërtuesit e anijeve. Të gjitha pjesët e anijeve të bëra prej çeliku, nga shtylla kurrizore deri te veshja e jashtme, janë prej çeliku të anijes.

Ndërtuesit e anijeve në përgjithësi preferojnë çelikun e cilësisë st 37 ose st52 në brendësi të anijes, domethënë në shtyllën kurrizore të anijes. Meqenëse këto pjesë nuk takohen me ujin e detit, përdorimi i fletës së anijes nuk është i detyrueshëm këtu. Fletët e anijeve janë shumë afër çeliqeve të klasës komerciale në përbërjen kimike. Një pjatë e anijes Kur krahasojmë përbërësit kimikë të fletës së çelikut të cilësisë St 37 në përbërës kimikë, raporti i karbonit në përbërësin kimik të fletës së anijes së klasës A është rreth 0,21 dhe vlera e manganit është më e lartë në fletën e anijes sesa fleta metalike e klasës tregtare. .

Siç mund ta shihni në tabelën e mëposhtme, nota A fletë anije ka përbërës kimikë.

Përbërësit kimikë të çeliqeve të fletëve të anijeve

Standard Cilësia C
maksimumi
mn
min.
P
maksimumi
S
maksimumi
Si Marr
min.
ABS - P2 NJË KLATË 0,21 2,5 x C 0,035 0,035 maksimumi 0.50
ABS - P2 KLASA B 0,21 0,80 0,035 0,035 maksimumi 0.35
ABS - P2 KLASA D 0,21 0,60 0,035 0,035 0.10-0.35 0,020
ABS - P2 KLASA E 0,18 0,70 0,035 0,035 0.10-0.35 0,020

Siç shihet në tabelën e përbërësve kimikë të fletëve të anijes, cilësitë kryesore përcaktohen si KLASË A, KLASË B, KLASË C, KLASË D dhe KLASË E. Kur shikojmë strukturën kimike të fletëve të anijeve, ndryshimi në vlerën e manganit është i habitshëm. Ne e dimë se kohët e oksidimit të fletëve të anijeve janë më të gjata se fletët e cilësisë st 37, të cilat ndryshojnë nga fletët e cilësisë komerciale për sa i përket strukturës.

p295 kalite sac
P295 llamarine cilesore

Një nga arsyet e vetme që kantieret e ndërtimit të anijeve të përdorin pllakën e anijes është periudha e qëndrueshmërisë. Çeliqet e ndërtimit të anijeve i nënshtrohen pastrimit dhe lyerjes së sipërfaqes përpara montimit të anijes. Kjo është inatosur fletë anije Quhet gjithashtu lyerje me rërë. Topat e çelikut përdoren për të siguruar pastrimin dhe butësinë e sipërfaqes në proceset e lyerjes me rërë, dhe pas pastrimit të sipërfaqes me toptha çeliku, aplikohet bojë epokside, e cila quhet bojë primer.

Pas proceseve të spërkatjes dhe lyerjes, jeta e materialit të çelikut zgjatet. Ajo që nënkuptohet me zgjatjen e jetës së çelikut është ngadalësimi i procesit të oksidimit. Çeliku nuk ndryshon në forcë. Një metodë tjetër për të zgjatur jetën e çelikut është galvanizimi. Megjithatë, duke qenë se metoda e galvanizimit krahasohet me koston e lyerjes me rërë, ndërtuesit e anijeve, pra pronarët e kantiereve detare, preferojnë procesin e lyerjes me rërë, sepse ka një ndryshim shumë serioz.

Për më tepër, klasat e fletëve metalike të anijeve emërtohen ndryshe sipas standardeve evropiane të çelikut.

Notat evropiane të fletëve të anijeve

AH 32 TM, A 32 TM, DH 32 TM, D 32 TM, EH 32 TM, E 32 TM
AH 36 TM, A 36 TM, DH 36 TM, D 36 TM, EH 36 TM, E 36 TM, FH 36 TM, F 36 TM

fletë anije Nëse dëshironi të merrni informacion rreth çmimeve, artikulli ynë tjetër çmimet e fletëve të anijeve Ju mund të hidhni një sy.

Trashësia e një pllake të klasit të anijes 5-60 mm Gjerësia 1000-2500 mm Gjatësia 3000-12000 mm Paketa standarde e eksportit për det, e përshtatshme për të gjitha llojet e transportit ose sipas nevojës.

I diplomuar fletë anije Pllaka e saj është një shufër çeliku e sheshtë ose panel i sheshtë me një trashësi jo më shumë se 100 mm dhe një gjerësi përgjithësisht më e madhe se 600 mm. Në aplikime praktike, kontejnerët dhe pajisjet e mëdha mund të përdorin pjesë rreth 5-20 mm të trasha. Transportueshmëri më e mirë dhe saldim i mirë, por rezistencë e dobët ndaj korrozionit

një klasë Ship Plate Hyrja në një klasë fletë anije Gama e aplikimit të pllakës Klasa a Ship Plate përdoret për ndërtimin e anijeve dhe platformat e naftës dhe është miratuar nga ABS, DNV, GL, BV, LR, NK, RINA dhe shoqëri të tjera klasifikimi. Përveç kësaj, një Pllakë Anije cilësore mund të përdoret në prodhimin e strukturës së bykut të anijes që peshon më pak se 10000 tonë. Përbërja kimike e një pllake të klasës së anijes:

nje klase fletë anije Pllakë, A b DE A32 D32 E32 F32 A36 D36 E36 F36 A40 D40 E40 F40. Trashësia:5-300mm Gjerësia:1500-3500mm Gjatësia:3000-12000mm Trajtimi termik: Rrotulluar/Normalizuar (N) Rrotulluar/Rrotulluar kontroll (CR) Procesi i kontrollit termomekanik (TMCP) i normalizuar dhe i kalitur (Q+T) Rrotullim tjetër i ftohtë ose situatat e dorëzimit të tilla si rrotullimi i nxehtë janë të mundshme.

Klasa ASTM A fletë anije pllaka është e përshtatshme për procesin e prodhimit të çelikut. Natyra e mjedisit të punës është sfiduese. Përbërja kimike është gjithashtu një kërkesë e caktuar. Duhet të plotësojë kërkesat e rezistencës ndaj H2S dhe performancës në mjedise me temperaturë të ulët, presion të ulët dhe korrozion të lartë.

gemi yapımı için uygun bir kalitedir ve orta düzeyde basınca dayanabilir. Yaklaşık 58 ila 71 ksi’lik bir çekme mukavemetine ve minimum %22 alan azalması ile %38 uzamaya sahiptir. Daha küçük gemilerin yapımında yüklü bileşenler için kullanılmasına izin veren iyi bir darbe dayanımına sahiptir.

Për trashësinë nën 30 mm, ne kryesisht presim me prerje lazer, për trashësi mbi 30 mm, ne kryesisht presim me prerje OXY, prerje me flakë. Për pllakën e çelikut me trashësi 200 mm, temperatura është shumë e lartë gjatë prerjes me flakë. Prandaj, pjesët prerëse mund të thyhen në pjesën këndore të pllakës së çelikut. Në këtë rast, ne mund të përdorim hekurin e derrit për të shtuar më shumë material në copat e thyera.

Ne zgjeruam kapacitetin tonë të prodhimit dhe zgjeruam gamën e trashësisë dhe gjerësisë duke rritur numrin e nën-gradave për secilën pjesë të produktit tonë.

7mm-40mm, 40mm-80mm, 80mm-100mm Trashësia sipas nevojës

linja e prodhimit të pllakave të çelikut. Pllaka e çelikut është mjaft e hollë për t'u mbështjellë në tuba të salduar me diametër të madh. Filmi është një proces në të cilin pllaka e çelikut zhytet në tretësirë acidi dhe më pas elektrizohet.

Derdhja e vazhdueshme: Çeliku i shkrirë derdhet në një litar rreth 20 metra të gjatë, i cili shuhet shpejt për ta ngurtësuar dhe ulur temperaturën e tij në 200-300°C. Teli udhëhiqet nga rrotullat dhe merr formën e një pllake.

Anije që prodhon gradat e fletëve të çelikut. Standardet teknike:

Anije që prodhojnë nota të pllakave çeliku, shufra të sheshtë çeliku të anijeve, shufra të sheshtë çeliku për ndërtimin e anijeve

Klasat e çelikut të anijeve – Klasat tona standarde të çelikut të anijeve ofrojnë një shumëllojshmëri karakteristikash dhe aplikimesh me standarde të ndryshme për pllakën e anijes. Pllaka e anijes së klasës A ka forcë dhe duktilitet të lartë, saldim të mirë.

Pllakë çeliku për ndërtimin e anijeve Ju mund të zgjidhni klasat për të cilat materiali do të përdoret në ndërtimin e anijeve dhe më pas trashësinë dhe gjerësinë e materialit. Lëndët e para të aprovuara cilësore duhet të përdoren për produktet e çelikut që prodhojnë anije të reja.

Pllakë çeliku për ndërtimin e anijeve Klasat A,B,D,E,A32,A36 D32 dhe DH36 janë çelik për ndërtimin e anijeve,Gjatësia e disponueshme është 6-16m,Ju lutemi na konsultoni për gjatësi ose trashësi të tjera të veçanta.

Ne mund të plotësojmë të gjitha nevojat tuaja për prodhimin e llojeve të fletëve të çelikut

Pllakat tona të anijeve ofrohen në forma dhe madhësi të ndryshme sipas nevojave të klientëve. Përveç kësaj, këto pllaka cilësore janë në dispozicion të klientëve me një kosto të përballueshme. Fletët e çelikut të anijeve që ne ofrojmë vlerësohen për përfundimin e tyre të përsosur.

Klasat kryesore të çelikut: Pllaka e zakonshme e anijes me forcë ABS Klasa AH32, ABS Klasa AH36, Klasa ABS AH40, Klasa LR AH32, Klasa LR AH36, Klasa LR AH40, Klasa BV

Ndërtimi i anijeve kërkon sasi të mëdha pllakash strukturore çeliku për të ndërtuar bykun e anijes. Çeliku i anijes evoluar në 2 seri: çeliqe rezistente ndaj korrozionit dhe rezistencës së lartë për ndërtimin modern të anijeve që mund të zvogëlojnë peshën e anijes dhe koston e mirëmbajtjes.

Klasat e pllakave të çelikut. Ne kemi në magazinë pllakë çeliku.

Pasqyrë e klasave të llamarinës që prodhojnë anije në botë. Ne prodhojmë standardet dhe cilësitë e fletëve të çelikut që prodhojnë fletë metalike të anijeve në fabrikën tonë.

Fleta e anijes Klasifikimi, standardi i klasës,

Pllaka çeliku e ndërtimit të anijeve i referohet çelikut të petëzuar në nxehtësi për prodhimin e strukturave të anijeve të prodhuara në përputhje me kërkesat e shoqërisë së ndërtimit. Një anije, çeliku, etj., duke përfshirë porosinë e çelikut, planifikimin, shitjet, pllakën e anijes, shpesh të përdorura në mënyrë specifike.

ASTM A131 është Specifikimi standard për çelikun strukturor për anijet. Ne ofrojmë si standard çeliqe për ndërtimin e anijeve me forcë më të lartë me pllakë SA131 të klasës A. Ekzistojnë gjithashtu çeliqe për ndërtimin e anijeve me forcë më të lartë si AH36, DH36 dhe EH36.

Pllakë çeliku detare A131 DH32 përdoret kryesisht në ndërtimin e anijeve që lundrojnë në oqeane me temperaturë të ulët. A131 Grade DH32 duhet të bëhet për trajtim termik gjatë testit të TMCP ose rrotullimit të normalizuar dhe ndikimit në temperaturë të ulët nën minus 20 gradë Celsius. Pllaka e çelikut A131 DH32 duhet t'i nënshtrohet testit të ndikimit në temperaturë të ulët nën minus 20 gradë Celsius.

Pllakë çeliku për ndërtimin e anijeve ABS EQ56, shërbim eksporti për ndërtimin e anijeve EU/EQ56 BV EQ56 në Kinë rdblegend Prona kimike më e mirë CCS EQ56 ABS, BV, GL, NK, KR dhe RINA për të bërë inspektimin e palës së tretë për t'u premtuar klientëve tanë cilësi për shumë vite, ne eksportuam ABS DH36 material çeliku direkt nga departamenti ynë i shitjeve të fabrikës me çmim konkurrues Çdo pjatë

kazan sacları
fletët e bojlerit

Këto produkte zakonisht përdoren për derdhje dhe falsifikime që kërkojnë përpunueshmëri të përmirësuar, por përdorimi nuk kufizohet në aplikime të tilla. Çeliqet inox aliazh 410S janë çelik inox martensitik për përdorim të përgjithshëm që përmbajnë 11,5 për qind krom që ofrojnë veti të mira rezistente ndaj korrozionit.

Normalizimi është pjesë e një procesi të trajtimit termik që barazon vetitë e çelikut dhe krijon një madhësi uniforme të kokrrizave të ferritit dhe çimentitit. Rezulton që materiali të jetë më duktil, gjë që lejon formësimin dhe përkuljen më të mirë. Kjo bëhet duke ngrohur çelikun mbi temperaturën e sipërme kritike (temperatura e austenitizimit) dhe më pas duke e ftohur atë në temperaturën e dhomës me ajër të qetë si medium.

Çeliku është kudo në jetën tonë. Përdoret për të ndërtuar ura, kapele të forta, rrokaqiej dhe mijëra gjëra të tjera që përdorim çdo ditë. Në fakt, forca dhe besueshmëria e çelikut e kanë bërë atë një shtyllë të ekonomisë botërore për qindra vjet.

Një mendim për “Gemi Sac kaliteleri

  1. Pingback: Çfarë është Ship Plate? - Çmimet e çelikut

Komentet janë të mbyllura.

gabim: Përmbajtja është e mbrojtur !!
sqShqip