Што е лист со шема на солза?

baklava desenli sac

Што е лист со шема на солза?

Карирани плочи или табли со солза се напишани како карирана плоча на англиски, па дури и како дијамантска плоча во некои извори.

Карирани листови или листови со шаблони се произведуваат со метод на топло валање. Ние едноставно можеме да го сумираме производството на карирани листови на следниов начин. Топло валани калеми се отвораат до саканата должина со машина за отворање на должина. Плочаните листови, кои се загреваат до приближно 800 степени, се пренесуваат помеѓу специјални валјаци и се предвидени да ја земат формата на валјакот. Ако ја избереме дебелината на листот од 4 мм, дебелината ќе се намали на 3 мм по производството на проверената плоча. Моделите на карираната плоча се високи 1 мм. По топлото тркалање, листот од 4 mm што минува низ ролните сега е 3 mm, но шаблоните се 4 mm. Поради оваа причина, се нарекува кариран лист од 4/3 mm.

baklavalı sac ölçüleri, çeta sac
димензии на кариран лист, чета лист

Карирани листови или торби со дезен со солза Дебелината на производството започнува од 2 mm и може да достигне до 10 mm. Широчините на карираните листови или шарите со кинење може да се произведат од 600 mm до 2000 mm. Сепак, обично се претпочита стандардна големина од 1000 mm или широк кариран лист 1200 mm. Со оглед на тоа што должините на карираните листови или листовите со шаблони се исечени од ролни листови, тие можат да се направат во согласност со саканата боја. И овде на залиха има кариран лим или лим со шаблон со должина од 2000 mm или 2400 mm.

Челичниот лим е популарен материјал за употреба во различни апликации како што се покриви, греди и греди, автомобили и камиони, цевководи, авиони и други индустриски производи. Плочата се состои од мали тенки парчиња челик заварени заедно за да формираат едно големо парче метал. Листот најчесто се витка во тенок лист и потоа се сече во посакуваната форма.

Челичниот лим со шаблони со солза може да се заварува со заварување со гас или лачно заварување, во зависност од апликацијата. Челичната плоча со модел на кинење има добра отпорност на корозија и абразија, но нема големи својства на отклонување на топлината. Ова значи дека не е идеален за апликации со високи температури како што се делови за мотор или клима уреди.

Лим со шема со солза се користи за различни примени, од градежништво до алати и секојдневни предмети. Исто така познат како подна плоча или челик со дијамантска плоча, првенствено се користи за нелизгачки апликации. Челичниот лим со шема на кинење има издигнати дијаманти кои обезбедуваат одлична отпорност на лизгање за широк спектар на апликации.

göz yaşı desenli sac
Проверена плоча од нерѓосувачки челик, плоча од дијамантски челик, плоча со шаблон на солза, плоча со дијамантски модел,

Челичниот лим со модел на кинење е лим од јаглероден челик кој е специјално обработен за да се создаде естетска површина што наликува на брановидна или рачно искината површина на хартија. Овој производ е совршен за сложени или мали форми каде што вообичаениот изглед на површините на производот не е важен, како и за апликации кои не бараат висока отпорност на корозија.

Лист со шема со солза Плочата е површина за готвење со природен јаглен што ја рефлектира топлината и не дозволува да се распрсне. Ова овозможува многу повисока внатрешна температура (до 200 степени потопла)! Челична плочка со шема со солза ги собира сите капки и јаглен што паѓаат врз неа и додава егзотичен вкус на вашата храна.

Tear Patterned saв Плочата е оригинален, единствен калап создаден за серијата метални скулптури на уметникот. Овој ефект се постигнува со користење на полу-апсорбирачка ткаенина за пренос на графит од оригинален цртеж на површината на бакар или месинг лист. Секоја страница е единствена и не може да се копира во целост. Можни се варијации на барање.

Лист со шема со солзае вид на челик произведен од процесот на топло валање на челик. Суровината што се користи е плоча (плашка) загреана на приближно 1.250°C, заварена и валана во лента со континуирана топла валавница.

грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик