Намотка се сече на должина

Rulo boy açma , rulo boy kesme, bobin sac boy kesme, erdemir rulo sac boy kesme, galvaniz sac boy kesme, paslanmaz sac boy kesme, alüminyum sac boy kesme

Намотка сече до должина

Тоа е машинската линија произведена за сечење намотани листови.

Листовите на намотките може да се исечат до саканата должина во овие линии.

Потребна е специјална опрема за сечење метални лимови со различни својства.

Машината за сечење лимови од не'рѓосувачки калеми и машините за лимови со топло валани калеми имаат различни карактеристики.

Лим од не'рѓосувачки калем исечен до должина, поцинкуван калем исечен до должина и ладно валани калем пресечен по должина може да се направат во истиот калем пресечен на должина.

челичен сервисен центарлоциран во Тенок калем лист кој се сече до должина дебелиот калем лист бара повеќе внимание и грижа отколку линијата со сече до должина.

Како прво, иако тежината на листовите на намотката е во просек 10 тони, колку е потенка дебелината на листот, толку е поголема тонажата, но бројот на процеси ќе се зголемува како што се зголемува должината на листот за намотка.

Секако, ваквата состојба ќе се одрази и на пресечените цени на намотан лим. Затоа, постојат различни машини во линијата со ролна кројна должина.

Машини во линијата од сече до должина;

 • Количка за вчитување на линијата од завиткан лим со сечена должина
 • расклопувач
 • Машина за исправање листови (го исправа завитканиот крај на ролната)
 • Серво погон (Се користи за поместување на крајот на листот напред)
 • Пеглање и исправување на листови
 • Јама за јамка за лист (го зема затегнатоста на листот)
 • Ножици за гилотина (го сече валаниот лист до саканата големина)
 • Единица за редење на листови
 • Пакување (Ги пакува листовите во форма на чинии)
 • машина за премотување хартија и пВЦ обложување

       1. Количка за полнење на ролни листови

За да може завитканиот лист да се наполни на линијата за сечење од ролна до должина, навиваните листови се поставуваат на ова возило хоризонтално или вертикално според обликот на линијата.

rulo sac yükleme arabası, rulo sac boy kesme hattı yüklemesi, rulo sac kesim, paslanmaz rulo sac kesim hattı
автомобил за полнење лим, товарење линија за сечење со должина на лим, сечење лимови од калем, линија за сечење лим од нерѓосувачки калем, линија за сечење лим, компании за сечење лим, сечење лим

        2. Отварач на калеми

Отвор со должина на ролна лист ;

 • Носивост: 0,5 тони – 25 тони
 • Дијаметар на вртење на валјак: 1000 mm-2000 mm
 • Погон за откачување: AC мотор
 • Систем за исправување на ролни: Хидрауличен
rulo sac sürücü, rulo sac açma tesisi, rulo sac düzetlme, rulo sac ütüleme,rulo sac kesme, galvaniz sac düzeltme, paslanmaz sac boy kesme, rulo sac yeniden sarma
двигател на лимови, постројка за одмотување на лимови, исправување на лимови, пеглање на лимови, сечење лимови, поцинкувани листови, сечење на должина од не'рѓосувачки лим, премотување на калем лист

      3. Исправувач на намотки

Исправувач на ролни; Тоа е метод за намалување на напрегањата што се јавуваат при топло или ладно намотување на намотани лимови со нивно пропуштање помеѓу валјаци под притисок. Тие се машини кои ја исправаат деформацијата предизвикана од затегнатоста на лимот на намотката со примена на деформација.

     4. Се тркалаат серво дискови

Прецизна должина на погонот на серво, без ограничување на должината на погонот,
Има предности како што се доверливост и комуникација помеѓу печатот и матрицата.Серво погоните се систем што може безбедно да се работи за операциите што треба да се извршат.

      5.Пеглање и исправување на ролни листови

Откако валаните листови повторно се тркалаат, тие се изложени на напрегања при одвиткување бидејќи ја добиваат таа форма. Ова предизвикува деформации на површината на листот, па дури и фрактури на листот. Кршењето на намотан лим не може да се компензира подоцна.

Свиткајте ја косата Ако флуктуира додека се подига, многу е тешко да се реши овој проблем. Со методот споменат како пеглање на листови, се спречуваат флуктуации и формирање на фрактури додека се отвора валаниот лист. Пеглање на ролни листови се машини кои работат со логиката на пластична деформација. Исправувачите на линијата за сечење на лимови се генерално стандардни исправувачи, за високо прецизно исправување на лимот, треба да наведете пред да нарачате сечење на лимот.

       6. Јама за јамка

Јами со јамки се јами кои се спуштаат на длабочина од околу 5 метри до 8 метри.

Ширината на јамата на јамката е генерално 2200 mm, односно 2,2 метри.

Јамата за јамка се користи за намалување на разликите во должината и напрегањата на листот што се јавуваат според дебелината на листовите во резот на листот на намотката и на линиите што се сечат на должина.

Линија за сечење на серпентина и линијата со сечена должина на листот за намотка има различна количина на јами за јамки. Причината зошто има две јами со јамки во линијата за сечење на намотките е да се намалат напрегањата на избришаниот лист откако ќе се пресече намотката. Според тоа, има една јама за јамка во линијата за исечена до должина на калем лист и две јами со јамки во линијата за отсекување на калем лист.

        6. Ножици за гилотина за калем

Лим од калем сега е линијата за сечење лим што го претвора во лим. Системот за стрижење гилотина, кој овозможува валаните листови да се сечат до саканата должина, го претвора листот во плоча во димензиите наведени во mm.

Можеме да кажеме дека гилотинското смолкнување е последната машина од линијата за сечење со должина на ролна.

Откако ќе се исече валаниот лист, тој се пренесува во делот за редење или пакување.

         7. Единица за редење серпентина

Тоа е делот што овозможува лимот да се сече до должина автоматски и правилно еден врз друг.
Се состои од редење на плочи, транспортери со ленти, хидрауличен лифт и помошен апарат за регулација на плочи.

         8. Пакување со ролни лист 

Откако валани листови се сечат на чинии, тие се пакуваат пред испорака.

Опциите за пакување се разликуваат во зависност од видот на плочите.

За лимови од нерѓосувачки челик може да биде потребен ПВЦ заштитна обвивка или заштитник за хартија.

Поцинкувани плочи Се обидува да се заштити од атмосферска корозија и други временски услови со завиткување во специјални пакувања кои спречуваат влага.

грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик