Cilat janë vetitë kimike të 16mo3?

16mo3 kimyasal değeri

16mo3 veti kimike

Meqenëse standardet ASTM (ASME) përdoren më së shpeshti në projektimin e tubacioneve, ndonjëherë është e nevojshme të gjendet një ekuivalent i mirë ASTM/ASME për çelikun EN 16Mo3.

Materiali 16Mo3 ASTM ekuivalent:
Tuba pa probleme: ASTM A335 P1
Shufra: ASTM A217 WC1
Tuba/Pllaka të salduara: ASTM A204 Gr.A & Gr. B

Në përgjithësi, 16Mo3 është një çelik aliazh Cr-Mo. Shtimi i molibdenit (Mo) jo vetëm që rrit rezistencën ndaj korrozionit të gropave, por gjithashtu rrit ndjeshëm forcën e zvarritjes në temperatura të ngritura. Kromi (Cr) rrit rezistencën ndaj sulmit me hidrogjen në temperaturë të lartë dhe grafitizimit.
Në dispozicion pllaka çeliku 16Mo3
Trashësia: 3 mm deri në 150 mm


Vetitë mekanike

eh Forca minimale e rendimentit / Forca minimale e rendimentit / Kufiri d minimale elastike
m Rezistenca në tërheqje / Zugfestigkeit / A rezistencë në tërheqje
a Zgjatim minimal / Zgjatim minimal / Zgjatim minimal
J Testi i goditjes me nivele / Kerbschlagbiegeversuch / Testi i përkuljes së ndikimit

 

Kushtet e trajtimit të nxehtësisë

+ A i butë i pjekur
+ AC Pjekja për t'i bërë karbitet sferike
+ AR si të mbështjellë
+ AT Zgjidhja e pjekjes
+ C i tërhequr i ftohtë / i vështirë
+ CR të mbështjellë të ftohtë
+ FP Trajtohet sipas strukturës ferrit-perlit dhe diapazonit të fortësisë
+ Unë Pjekja izotermale
+ LC i tërhequr i ftohtë / i butë
+ M Rrotullim termomekanik
+ A normalizuar
+ NT normalizuar dhe kalitur
+ U Shiu është forcuar
+ PE E zhveshur
+ kg Ajri i shuar dhe i kalitur
+ QL Lëng i shuar dhe i kalitur
+ QT i shuar dhe i kalitur
+ S Trajtohet për të rritur qethjen
+ SH Rrotulluar dhe kthyer
+ SR tërhequr nga të ftohtit dhe lirohet nga stresi
+ T i ngurtësuar
+ TH Trajtuar në diapazonin e fortësisë
WW+ Punoi nxehtë
+ U Të papërpunuara

 

16mo3 veti kimike
Përbërja kimike e çelikut% 16Mo3 (1.5415): EN 10028-2-2003

 

C dhe mn Ni P S kr i gëzuar N- me
0.12 – 0.2 deri në 0.35 0.4 – 0.9 maksimumi 0.3 maksimumi 0.025 maksimumi 0.01 maksimumi 0.3 0.25 – 0.35 maksimumi 0,012 maksimumi 0.3

 

Vetitë mekanike të çelikut 16Mo3 (1,5415)

 

Trashësia nominale (mm): deri në 60 60 – 100 100 – 150 150 – 250
rm – Rezistenca në tërheqje (MPa) (+ N) 440-590 430-580 420-570 410-570
Trashësia nominale (mm): deri në 250 250 – 500
rm – Rezistenca në tërheqje (MPa) (+ QT) 440-570 420-550

 

Trashësia nominale (mm): deri në 16 16 – 40 40 – 60 60 – 100 100 – 150 150 – 250
ReH – Forca minimale e rrjedhjes (MPa) (+ N) 275 270 260 240 220 210
Trashësia nominale (mm): deri në 250 250 – 500
ReH – Forca minimale e rendimentit (MPa) (+ QT) 265 250

 

KV – Energjia e goditjes (J) tërthore, (+ N) +20°
27
KV – Energjia e ndikimit (J) gjatësore, (+ QT) +20°
50
KV – Energjia e goditjes (J) tërthore, (+ QT) +20°
34
KV – Energjia e ndikimit (J) gjatësore, +20°
40

 

A – min. zgjatja e thyerjes (%) gjatësore., (+ QT) 23
A – min. zgjatim në thyerje (%) tërthor, (+ N) 20
Trashësia nominale (mm): deri në 40 40 – 60 60 – 100 100 – 150
A – min. zgjatja e thyerjes (%) (+ N) 24 23 22 19

 

 

16mo3 Kalite Sac
Fletë e cilësisë 16mo3

 

16Mo3 Notat ekuivalente të çelikut (1,5415)

Paralajmërim! vetëm për referencë

BE
SHQIP
SHBA
Gjermania
DIN, WNr
Japonia
JIS
Franca
AFNOR
Britania
BS
Italia
UNI
Spanja
UNE
Suedia
SS
Polonia
PN
Republika Çeke
CSN
Austria
ONORM
e brendshme
ISO
16Mo3
A204Gr.A
A204Gr.B
15 Mo3
16Mo3
STBA12
15D3
1503-243B
240
243
15 Mo3
16Mo3
16Mo3
2912
16 milion
15020
15Mo3KW
F26
P26
TS26
gabim: Përmbajtja është e mbrojtur !!
sqShqip