Çfarë është fleta e galvanizuar

galvaniz sac nedir

Çfarë është fleta e galvanizuar

Çfarë është fleta e galvanizuar Para se t'i përgjigjemi pyetjes, duhet të kuptojmë pse bëhen fletët e galvanizuara.

Galvanizimi është përdorur për shekuj si një metodë e mbrojtjes nga korrozioni.

Sigurisht, arsyeja pse ne duam që metali të mbrohet nga korrozioni është jetëgjatësia e tij.

Ka një mesatare prej 50 vjetësh midis jetëgjatësisë së një strukture çeliku të galvanizuar dhe një strukture çeliku të pa veshur.

Fletë e galvanizuar Përveç jetëgjatësisë së gjatë të strukturës së çelikut, ajo ofron edhe një pamje estetike.

Sipas dëshirës mund të lyhet me bojë fletësh të zinkuar me metoda të veçanta lyerjeje.

Çfarë është fleta e galvanizuar kur e shikon; Mund të themi se është një produkt prej çeliku i sheshtë rezistent ndaj korrozionit, afatgjatë dhe i shëndetshëm.

Fletët e çelikut të galvanizuar mund të përdoren në shumë sektorë të ndryshëm.

galvaniz çelik
çeliku i galvanizuar

Zonat e përdorimit të fletëve të galvanizuara

Duhet të theksohet se zonat e përdorimit të fletës së galvanizuar janë shumë të gjera. Por nëse shikojmë sektorët që përdorin kryesisht llamarina të zinkuar

 • industrinë e automobilave
 • industria e makinerive
 • Industria e anijeve
 • Industria e ndërtimit
 • industria e produkteve të bardha
 • strukturat e ndërtimit
 • prodhues të vegjël të mallrave shtëpiake
 • Prodhuesit e elektronikës
 • …..

Përdoret nga shumë sektorë si p.sh

Cilësia e fletës së galvanizuar

Fleta të galvanizuara Cilësia e tyre ndryshon sipas zonave të përdorimit.

Si shembull, DX54 duhet të preferohet në suvatimin e thellë të fletës së galvanizuar.

Përveç kësaj, fletët e galvanizuara me cilësi komerciale quhen DX51.

DX51 është fleta e galvanizuar më e konsumuar, e cila është vazhdimisht në magazinë.

Fleta e galvanizuar DX51 është e disponueshme në magazinë, mundësisht e veshur me 100 gr/m2.

Kërkohet porosia paraprake për fletë të galvanizuar të veshur me 275 gr/m2.

Ju mund të porosisni llamarinë e galvanizuar sipas madhësisë dhe karakteristikave të veshjes së projekteve tuaja, pasi kryesisht 275 gr/m2 nuk do të ketë në magazinë.

Fletë e galvanizuar Çfarë duhet të specifikoni përpara se të porosisni

 • Cilësia e fletës së galvanizuar
 • Trashësia e veshjes së fletës së galvanizuar
 • Trashësia e fletës së galvanizuar
 • Gjerësia e fletës së galvanizuar
 • Nëse fleta e galvanizuar është një spirale, pesha e spirales
 • Sasia e fletës së galvanizuar
 • Paketim me fletë të galvanizuar
 • Gjatësia e pllakës së galvanizuar (Nëse dëshironi fletë të prerë në gjatësi në vend të fletës së mbështjellë)

Ai përbëhet nga parametra të ndryshëm.

Nëse do të porosisni nga një fabrikë si Erdemir apo Çolakoğlu, minimumi fletë e galvanizuar sasia do të jetë 56 ton për një trashësi të vetme dhe cilësi të llamarinës së galvanizuar.

Pesha e secilës prej bobinave në porosinë tuaj të fletës së galvanizuar prej 56 tonësh varion mesatarisht nga 10 deri në 12 tonë.

sıcak daldırma galvaniz sac üretimi
prodhimi i fletëve të galvanizuara me zhytje të nxehtë
gabim: Përmbajtja është e mbrojtur !!
sqShqip